Hoisinstekt blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinstekt blandfärs

Hoisinstekt blandfärs

med sesamris och krämig srirachamajonnäs

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med hoisinstekt blandfärs, vitlök, ingefära, morot och kål. Underbara tillbehör är sesamris, krämig srirachamajonnäs och salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Ingefära

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Salladslök

150 g

Rödkål, förskuren

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Morot

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3485 kJ
Fett43.6 g
varav mättat13 g
Kolhydrater77 g
varav socker14 g
Protein30.3 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene och väldoftande.

Rör i vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad). 

Stek blandfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök och ingefära i 1-2 min, tills mjuka.

Tillsätt blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
4

Rör i morot, vit salladslök och rödkål. Stek under omrörning i 2-3 min, tills grönsakerna har mjuknat.

Koka köttfärs
5

Tillsätt hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och vatten [2 msk 4 msk] till stekpannan. Rör om och sjud sedan i 1 min.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med hoisinstekt köttfärs, en klick srirachamajonnäs och grön salladslök.