
Hoisinstekt blandfärs
med sesamris och krämig srirachamajonnäs
Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med hoisinstekt blandfärs, vitlök, ingefära, morot och kål. Underbara tillbehör är sesamris, krämig srirachamajonnäs och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
250
Blandfärs
150
Jasminris
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Ingefära
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Salladslök
150
Rödkål, förskuren
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1
Morot
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Vitlöksklyfta
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
½
Socker (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene och väldoftande.
Rör i vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök och ingefära i 1-2 min, tills mjuka.
Tillsätt blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rör i morot, vit salladslök och rödkål. Stek under omrörning i 2-3 min, tills grönsakerna har mjuknat.

Tillsätt hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och vatten [2 msk 4 msk] till stekpannan. Rör om och sjud sedan i 1 min.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med hoisinstekt köttfärs, en klick srirachamajonnäs och grön salladslök.