Grekiskinspirerad pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiskinspirerad pannbiff

Grekiskinspirerad pannbiff

med couscous och syrlig yoghurtdressing

I kväll gör vi klassiska pannbiffar med lite otraditionella tillbehör! De gyllenstekta biffarna får extra smak av vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla i färsen. Biffarna får sällskap av en färgsprakande couscoussallad med rostad zucchini och rödlök, grekisk salladost, citron, tomat och färsk persilja. Vi toppar med en krämig yoghurtdressing, och så har vi en välsmakande maträtt som hela familjen kommer att gilla.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Zucchini

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Citron

1 st

Tomat

1 portionspåse

Kruspersilja

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 g

Medelhavets Pärla

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4196 kJ
Energi (kcal)1003 kcal
Fett64.3 g
varav mättat24.5 g
Kolhydrater56.8 g
varav socker8.4 g
Protein42.2 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill till väldigt hög värme.

Forma biffar
2

Blanda blandfärs, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], ströbröd, ägg [1 st | 2 st] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.

Forma till 2 pannbiffar per person med fuktiga händer.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 5–6 min på varje sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

GRILLTIPS: Grilla biffar i 3-4 min per sida, eller tills brynta och genomstekta. 

Koka couscous
4

Medan biffarna steks, koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk].

Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.

Blanda dressing
5

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka persilja och tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Vänd färdigrostade grönsaker med couscous. Smula ner salladsost och tillsätt en skvätt citronsaft, hälften av persiljan, tomat, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar. Blanda väl.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Servera pannbiffar med couscoussallad, en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.

Garnera med resterande persilja.