
Här bjuder vi på en riktigt välsmakande och spännande helgrätt som får dig att känna dig som en äkta mästerkock. I kväll står nämligen lyxig rumpstek på menyn. Till det serverar vi rostade rotfruktspommes, sprödstekt salladslök och en fantastisk svampsås med massor av smör, grädde och persilja!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
½ st
Kruspersilja
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
100 g
Ostronskivling
2 st
Salladslök
50 g
Grönkål, skuren
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Skär potatis och rotfrukter (oskalade) i 2 cm tjocka pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Jorden Runt, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Toppa rotfrukter med grönkål när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Grovhacka svamp.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Skär av roten på salladslök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek salladslök (halvera om de inte får plats i stekpannan) i 3–5 min under omrörning, eller tills brynta.
Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Hetta upp smör i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Fräs svamp och vitlök i 3–4 min, eller tills gyllene.
Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås, kycklingbuljong, hälften av persiljan, salt och en nypa peppar och sjud i 2–3 min.
Skär kött i skivor och tillsätt sky från foliepaketet till svampsåsen.

Lägg upp pommes, salladslök och kött på tallrikar.
Skeda svampsås över kött och garnera med resterande persilja.

