Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

persiljemos och krispiga morötter

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingbröstfilé

1

Zucchini

500

Potatis

3

Morot

1

Gräslök

20

Finriven ost

1

Kruspersilja

Chili flakes

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör (steg 5)

2

Mjölk (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)84 kcal
Energi (kJ)351 kJ
Fett8.86 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater0.77 g
varav socker0.8 g
Protein0.57 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 2 cm stora bitar. Täck potatisbitarna med kallt och saltat vatten* i en stor kastrull. Låt koka i 15 min, eller tills genomkokta. Skala och skiva morötter tunt. Placera morotskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta tills möra och krispiga, 20-25 min. 

2

Riv zucchini och krama ur överflödig vätska. Finhacka vitlök och gräslök. Riv parmesan.  Blanda zucchini, vitlök, gräslök, parmesan och en nypa chiliflakes (krydda med chiliflakes efter smak) ordentligt i en bunke. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*

3

Dela kycklingfiléen horisontellt. VIKTIGT: Skär inte hela vägen igenom. Filéen ska kunna öppnas som en bok. Skär alla filéer på samma sätt. Placera kycklingfiléerna på ytterligare en ugnsform eller bakplåt täckt med bakplåtspapper.

4

Toppa kycklingen med zucchinimixen. Pressa ner mixen lite extra med en sked. Baka i ugnen, 10-15 min (beroende på filéens tjocklek). Höj temperaturen till 240°C de sista 2-3 min av tillagningstiden, tills kycklingfiléen har fått en lätt gyllenbrun yta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är helt vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka persiljeblad (kasta stjälken). Häll av potatisen i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk*, smör* och salt*. Vispa med en elvisp tills moset är jämnt. Rör i halva persiljanTIPS: 1) Skippa persiljan i moset om örten inte faller i smaken.  2) Det går så klart också bra att mosa potatisen med en gaffel och sedan vispa med en vanlig ballongvisp.

6

Fördela potatismoset och placera era zucchinitäckta kycklingfiléer ovanpå. Strö över de krispiga morötterna och resterande persilja. Krydda med salt* och peppar* efter smak.