topBanner
Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

persiljemos och krispiga morötter

Förvandla klassiskt potatismos till ett grönt inferno à la kruspersilja toppat med krispiga morötter. Tonerna av gräslök och chili ger spets åt den möra kycklingfilen som kommer varsamt inbäddad i ett friskt täcke av zucchini, toppad med gyllene parmesan.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

220 g

Zucchini

500 g

Potatis

2 st

Kycklingbröstfilé

3 st

Morot

1 påse

Gräslök

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Kruspersilja

¼ paket

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2707 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett17 g
varav mättat9 g
Kolhydrater74 g
varav socker25 g
Protein46 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär potatisen i 2 cm stora bitar. Täck potatisbitarna med kallt och saltat vatten* i en stor kastrull. Låt koka i 15 min, eller tills genomkokta.

Skala och skiva morötter tunt. Placera morotskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Rosta tills möra och krispiga, 20-25 min.

2

Riv zucchini och krama ur överflödig vätska. Finhacka vitlök och gräslök. Riv parmesan.

Blanda zucchini, vitlök, gräslök, parmesan och en nypa chiliflakes (krydda med chiliflakes efter smak) ordentligt i en bunke. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

3

Dela kycklingfiléen horisontellt. VIKTIGT: Skär inte hela vägen igenom. Filéen ska kunna öppnas som en bok.

Skär alla filéer på samma sätt. Placera kycklingfiléerna på ytterligare en ugnsform eller bakplåt täckt med bakplåtspapper.

4

Toppa kycklingen med zucchinimixen. Pressa ner mixen lite extra med en sked. Baka i ugnen, 10-15 min (beroende på filéens tjocklek).

Höj temperaturen till 240°C de sista 2-3 min av tillagningstiden, tills kycklingfiléen har fått en lätt gyllenbrun yta.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är helt vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka persiljeblad (kasta stjälken).

Häll av potatisen i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk, smör och salt*. Vispa med en elvisp tills moset är jämnt. Rör i halva persiljan.

TIPS: 1) Skippa persiljan i moset om örten inte faller i smaken. 2) Det går så klart också bra att mosa potatisen med en gaffel och sedan vispa med en vanlig ballongvisp.

6

Fördela potatismoset och placera era zucchinitäckta kycklingfiléer ovanpå. Strö över de krispiga morötterna och resterande persilja. Krydda med salt och peppar efter smak.

Smaklig måltid!