HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingfilé Med Krämigt Zucchinitäcke
topBanner
Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

persiljemos och krispiga morötter

Allergener:mjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1.33 msk

Kycklingbröstfilé

2 msk

Zucchini

Potatis

Morot

Gräslök

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Kruspersilja

Chili

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

Mjölk* (steg 5)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)350.8206 kJ
Energi (kcal)83.8481 kcal
Fett8.8553 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater0.765 g
varav socker0.8 g
Protein0.574 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 2 cm stora bitar. Täck potatisbitarna med kallt och saltat vatten* i en stor kastrull. Låt koka i 15 min, eller tills genomkokta. Skala och skiva morötter tunt. Placera morotskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta tills möra och krispiga, 20-25 min. 

2

Riv zucchini och krama ur överflödig vätska. Finhacka vitlök och gräslök. Riv parmesan.  Blanda zucchini, vitlök, gräslök, parmesan och en nypa chiliflakes (krydda med chiliflakes efter smak) ordentligt i en bunke. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*

3

Dela kycklingfiléen horisontellt. VIKTIGT: Skär inte hela vägen igenom. Filéen ska kunna öppnas som en bok. Skär alla filéer på samma sätt. Placera kycklingfiléerna på ytterligare en ugnsform eller bakplåt täckt med bakplåtspapper.

4

Toppa kycklingen med zucchinimixen. Pressa ner mixen lite extra med en sked. Baka i ugnen, 10-15 min (beroende på filéens tjocklek). Höj temperaturen till 240°C de sista 2-3 min av tillagningstiden, tills kycklingfiléen har fått en lätt gyllenbrun yta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är helt vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka persiljeblad (kasta stjälken). Häll av potatisen i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk*, smör* och salt*. Vispa med en elvisp tills moset är jämnt. Rör i halva persiljanTIPS: 1) Skippa persiljan i moset om örten inte faller i smaken.  2) Det går så klart också bra att mosa potatisen med en gaffel och sedan vispa med en vanlig ballongvisp.

6

Fördela potatismoset och placera era zucchinitäckta kycklingfiléer ovanpå. Strö över de krispiga morötterna och resterande persilja. Krydda med salt* och peppar* efter smak.