HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Brittisk recept
Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

Kycklingfilé med krämigt zucchinitäcke

persiljemos och krispiga morötter

Förvandla klassiskt potatismos till ett grönt inferno à la kruspersilja toppat med krispiga morötter. Tonerna av gräslök och chili ger spets åt den möra kycklingfilen som kommer varsamt inbäddad i ett friskt täcke av zucchini, toppad med gyllene parmesan.

Allergener:mjölk
Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

220 g

Zucchini

500 g

Potatis

2 st

Kycklingbröstfilé

3 st

Morot

1 påse

Gräslök

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Kruspersilja

¼ paket

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2707 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett17 g
varav mättat9 g
Kolhydrater74 g
varav socker25 g
Kostfiber14 g
Protein46 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rosta morötter
Rosta morötter
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär potatisen i 2 cm stora bitar. Täck potatisbitarna med kallt och saltat vatten* i en stor kastrull. Låt koka i 15 min, eller tills genomkokta.

Skala och skiva morötter tunt. Placera morotskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Rosta tills möra och krispiga, 20-25 min.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Riv zucchini och krama ur överflödig vätska. Finhacka vitlök och gräslök. Riv parmesan.

Blanda zucchini, vitlök, gräslök, parmesan och en nypa chiliflakes (krydda med chiliflakes efter smak) ordentligt i en bunke. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

Dela kycklingfiléer
Dela kycklingfiléer
3

Dela kycklingfiléen horisontellt. VIKTIGT: Skär inte hela vägen igenom. Filéen ska kunna öppnas som en bok.

Skär alla filéer på samma sätt. Placera kycklingfiléerna på ytterligare en ugnsform eller bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Toppa med zucchini
Toppa med zucchini
4

Toppa kycklingen med zucchinimixen. Pressa ner mixen lite extra med en sked. Baka i ugnen, 10-15 min (beroende på filéens tjocklek).

Höj temperaturen till 240°C de sista 2-3 min av tillagningstiden, tills kycklingfiléen har fått en lätt gyllenbrun yta.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är helt vitt och utan inslag av rosa.

Mosa potatis
Mosa potatis
5

Finhacka persiljeblad (kasta stjälken).

Häll av potatisen i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk, smör och salt*. Vispa med en elvisp tills moset är jämnt. Rör i halva persiljan.

TIPS: 1) Skippa persiljan i moset om örten inte faller i smaken. 2) Det går så klart också bra att mosa potatisen med en gaffel och sedan vispa med en vanlig ballongvisp.

Servera
Servera
6

Fördela potatismoset och placera era zucchinitäckta kycklingfiléer ovanpå. Strö över de krispiga morötterna och resterande persilja. Krydda med salt och peppar efter smak.

Smaklig måltid!