HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Marinerad Kyckling
topBanner
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med apelsinbulgur och aioli

I detta recept slår vi ett slag för enkla råvaror och stora smaker i en kombination som lockar både barn och vuxna att skrapa tallriken ren - det vill säga om man gillar frukt i maten. Både BBQ-marinerad kyckling, aioli och bulgursallad med saftiga apelsinbitar, dill och färska grönsaker klingar sommar och de härliga färgerna lyser upp på tallriken. Oavsett väder utanför är det en uppfriskande rätt som lyfter humöret!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:sulfitersenapglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Tomat

120 g

Gurka

85 g

Kycklingbröstfilé

40 g

Gräslök

3 dl

Kycklingbuljong

BBQ-sås

(Innehållersulfiter, senap)

Gurka, piccolo

Bulgur

(Innehållergluten)

Apelsin

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)522.575 kcal
Energi (kJ)2186.4536 kJ
Fett17.3925 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater47.135 g
varav socker17.2 g
Protein40.4075 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och buljong och låt sjuda i 2-3 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 12-15 min tills vattnet har absorberats.

2

Skiva rödlök tunt. Lägg en hand ovanpå en kycklingfilé och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den blivit mjuk. Lägg den i en skål och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och hälften av BBQ-såsen. Stek i 3-4 min på varje sida tills den är helt genomstekt. Fortsätt med återstående kycklingfiléer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat och gurka. Finhacka gräslök. Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera apelsinen på längden och skär den i 1 cm stora bitar.

5

Blanda bulgur, tomat, gurka, gräslök och apelsin i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. När all kyckling är genomstekt, häll resterande BBQ-sås över kycklingen och värm upp i 1 min.

6

Fördela apelsinbulgur, bbq-marinerad kyckling och stekt lök mellan era tallrikar. Servera med aioli vid sidan av, och middagen är klar.