Smaka på havets läckerheter med detta lyxiga fiskrecept! Vi bjuder på guldsparid med frasigt pankotäcke och serverar den fina firren med rostad potatis och rödbeta, stekta sockerärtor och rädisor och en smarrig tartarsås med färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citrusfrukt
7.5 g
Senap
(Innehåller: Senap)
½ st
Lök
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
400 g
Småpotatis
300 g
Guldsparid
(Innehåller: Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
75 g
Rädisor
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
150 g
Sockerärtor
1 st
Bladpersilja
1 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till rotfrukter
¼ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och skär rödbeta (oskalad) i kvartar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka schalottenlök.
Skär citron i klyftor.
Blanda schalottenlök, en skvätt citronsaft, socker och en nypa salt i en liten skål.
Ställ åt sidan.
Finhacka dill.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda dill, panko, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper, krydda med salt och placera på en ny plåt med bakplåtspapper.
Toppa fisk med pankomix och tryck försiktigt fast den. Ställ åt sidan redo att ugnsstekas.
Sätt in plåten med fisk i ugnen när det återstår 8 min av rotfrukternas tillagningstid.
Ugnsstek fisk i 8 min, tills täcket är krispigt och fisken precis genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Ansa sockerärtor.
Halvera rädisor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek sockerärtor, rädisor och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills sockerärtor börjar mjukna.
Finhacka persilja.
Rör ner senap, aioli, persilja och en nypa peppar i skålen med schalottenlök precis innan servering.
Lägg upp rotfrukter, fisk och stekta grönsaker på tallrikar.
Servera med tartarsås i en skål och resterande citronklyftor vid sidan av.