Skip to main content
Dillpanerad guldsparid och tartarsås
Dillpanerad guldsparid och tartarsås

Dillpanerad guldsparid och tartarsås

med rostade rotfrukter och stekta sockerärtor

Smaka på havets läckerheter med detta lyxiga fiskrecept! Vi bjuder på guldsparid med frasigt pankotäcke och serverar den fina firren med rostad potatis och rödbeta, stekta sockerärtor och rädisor och en smarrig tartarsås med färsk persilja.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Fisk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

7.5 g

Senap

(Innehåller: Senap)

½ st

Lök

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

400 g

Småpotatis

300 g

Guldsparid

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

75 g

Rädisor

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

150 g

Sockerärtor

1 st

Bladpersilja

1 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)3780 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett52.4 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater60.6 g
varav socker15.2 g
Protein44.4 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och skär rödbeta (oskalad) i kvartar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered tartarsås
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Skär citron i klyftor.

Blanda schalottenlök, en skvätt citronsaft, socker och en nypa salt i en liten skål.

Ställ åt sidan.

Panera fisk
3

Finhacka dill.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda dill, panko, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper, krydda med salt och placera på en ny plåt med bakplåtspapper.

Toppa fisk med pankomix och tryck försiktigt fast den. Ställ åt sidan redo att ugnsstekas.

Ugnsstek fisk
4

Sätt in plåten med fisk i ugnen när det återstår 8 min av rotfrukternas tillagningstid.

Ugnsstek fisk i 8 min, tills täcket är krispigt och fisken precis genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Stek sockerärtor
5

Ansa sockerärtor.

Halvera rädisor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek sockerärtor, rädisor och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills sockerärtor börjar mjukna.

Finhacka persilja.

Rör ner senap, aioli, persilja och en nypa peppar i skålen med schalottenlök precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, fisk och stekta grönsaker på tallrikar.

Servera med tartarsås i en skål och resterande citronklyftor vid sidan av.