
I kväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Den BBQ-marinerade kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Zucchini
1 st
Citrusfrukt
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna stavar.
Grovhacka pak choi.
Skär zucchini i tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.

Hetta upp olivolja i en samma stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot, zucchini och Ginger Ninja i 3–4 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i 1 min. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg över grönsaker i en skål.
Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limesaft i en liten skål.

Hetta upp stekpannan på medellåg värme (torka inte ur).
Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.

Skär kyckling i skivor.
Lägg upp kyckling, ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.
Ringla över sweet chilisås.
Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.

