Skip to main content
Saftig äppel- och vegofärsburgare
Saftig äppel- och vegofärsburgare

Saftig äppel- och vegofärsburgare

med mjukstekt lök och spröda pommes

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår saftiga äppelburgare med vegofärs och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för den robusta sältan hos gyllenrostade pommes på palsternacka och potatis. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk sallad och majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Havre
Soja
Ägg
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Havre, Soja)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Lök

1 st

Äpple

1 st

Sallad

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till karamelliserad lök

½ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4490 kJ
Energi (kcal)1073 kcal
Fett52.8 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater116.4 g
varav socker25.8 g
Protein32.2 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 10–15 min, eller tills mjuk och karamelliserad.

Rör i smör när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple.

Blanda vegofärs, äpple, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer och gör dem något större än bröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

Toppa biffar med riven ost när det återstår 4 min av tillagningstiden och lägg lock på stekpannan så osten smälter.

Värm bröd
5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.

Blanda sallad, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Bre bröd med majonnäs och fyll dem med sallad, biffar och lök.

Servera med pommes och resterande sallad.