Skip to main content
Marinerad kycklingbowl
Marinerad kycklingbowl

Marinerad kycklingbowl

med apelsin- och mandelcouscous

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Apelsin

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2594 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett21.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater58.6 g
varav socker15 g
Kostfiber7.5 g
Protein43.7 g
Salt5.5 g
Potassium326.7 mg
Calcium18.3 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida eller tills brynt, och placera den sen på plåten med grönsaker. Rosta i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
3

Koka upp vatten, salt och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered frukt och grönt
4

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka persilja.

Halvera apelsin.

Grovhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda apelsin-couscous
5

Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Rör mandlar och persilja i kastrullen med färdig couscous. Pressa apelsinsaft över couscous och blanda.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm tjocka skivor.

Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar.

Toppa med morotsband och en klick dressing.