
En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12.5 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Apelsin
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida eller tills brynt, och placera den sen på plåten med grönsaker. Rosta i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka upp vatten, salt och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka persilja.
Halvera apelsin.
Grovhacka mandlar.
Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.
Rör mandlar och persilja i kastrullen med färdig couscous. Pressa apelsinsaft över couscous och blanda.

Skär kyckling i 2 cm tjocka skivor.
Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar.
Toppa med morotsband och en klick dressing.