I kväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i vår egen kryddblandning Mamas favorit och yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. Medan kycklingen marineras kokar vi pärlcouscous och rör ner persiljeyoghurt för ett riktigt krämig tillbehör. Servera med honungsrostade grönsaker, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Honung
1 st
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
125 g
Körsbärstomater
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)
4 g
Kycklingbuljong
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
2 st
Morot
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till marinad
½ tsk
Salt till marinad
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
½ msk
Smör till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Halvera körsbärstomater.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, honung, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30, eller tills de är mjuka och börjar karamelliseras.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron i klyftor.
Blanda kyckling, Mamas favorit, vitlök, olivolja, hälften av yoghurten, salt och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan för att marinera.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten, kycklingbuljong och salt.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid.
Stek kyckling och marinad i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka persilja.
Blanda resterande yoghurt och persilja i en liten skål.
Rör ner persiljeyoghurt i färdig pärlcouscous. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous, honungsrostade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i djupa tallrikar.
Servera med citronklyftor och pressa citronsaft över rätten.