Skip to main content
Yoghurtmarinerad kyckling
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

med honungsbakade grönsaker och pärlcouscous

I kväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i vår egen kryddblandning Mamas favorit och yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. Medan kycklingen marineras kokar vi pärlcouscous och rör ner persiljeyoghurt för ett riktigt krämig tillbehör. Servera med honungsrostade grönsaker, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

1 st

Citron

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

125 g

Körsbärstomater

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)

4 g

Kycklingbuljong

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Rödlök

1 st

Bladpersilja

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till marinad

½ tsk

Salt till marinad

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

½ msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3294 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett24.6 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater86.8 g
varav socker19.9 g
Kostfiber9.6 g
Protein51.2 g
Salt4.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Halvera körsbärstomater.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, honung, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30, eller tills de är mjuka och börjar karamelliseras.

Marinera kyckling
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron i klyftor.

Blanda kyckling, Mamas favorit, vitlök, olivolja, hälften av yoghurten, salt och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan för att marinera.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka pärlcouscous
3

Koka upp en medelstor kastrull med vatten, kycklingbuljong och salt.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

Stek kyckling
4

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid.

Stek kyckling och marinad i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt persiljeyoghurt
5

Under tiden, finhacka persilja.

Blanda resterande yoghurt och persilja i en liten skål.

Rör ner persiljeyoghurt i färdig pärlcouscous. Smaka av med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, honungsrostade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i djupa tallrikar.

Servera med citronklyftor och pressa citronsaft över rätten.