HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKorean Style Tortillas
topBanner
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs, picklad gurka och ingefärsdressing

Null

Allergener:glutensojamjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ st

Chili

1 st

Lime

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

12.5 ml

Gurka, piccolo

2 st

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

90 g

Morot

8 st

Gemsallad

1 portionspåse

Minitortillas

(Innehållergluten)

1 msk

Koriander

2 tsk

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)484.39 kcal
Energi (kJ)2026.6877 kJ
Fett16.535 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater70.0152 g
varav socker7.4 g
Protein11.8035 g
Salt3.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 180°C. Kärna ur och finhacka chili (stark!) [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor. Blanda chili, vitlök, ingefära, socker*, sojasås, olivolja* och 1-2 msk limejuice i en skål. Sätt såsen åt åt sidan. Tips: Använd bara ena hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat. 

2

Skala gurka i breda remsor på längden. Blanda gurkremsorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker* och salt*. Rör om regelbundet.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 2-3 min. Rör i såsen i stekpannan och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. 

4

Medan du steker köttfärsen, skala morot i tunna remsor på längden. Skiva gemsallad tunt. 

5

Grovhacka koriander. Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

6

Bre crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] jämnt över tortillabrödet. Fyll sedan tortillan med morotsremsor, gemsallad och köttfärs. Toppa med picklad gurka, koriander och en skvätt limejuice. Servera med resterande gurka och limeklyftor vid sidan av.