Krispiga enchiladas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga enchiladas

Krispiga enchiladas

med crème fraîche

Null

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Körsbärstomater

1

Koriander

1

Röd paprika

Nötfärs

3

Tex-Mex

1

Krossade tomater

1

Kidneybönor

1

Lime

1

Gurka, piccolo

Gurka

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

75

Crème fraiche

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)922 kcal
Energi (kJ)3856 kJ
Fett24.24 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater132.47 g
varav socker4.4 g
Protein33.45 g
Salt3.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Skär paprika 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor i en sil. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 4-6 min. Tillsätt paprika och Hello Mexico kryddmix. Stek i 2-3 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. 

2

Häll krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i stekpannan. Sänk till låg värme och låt sjuda i 10 min. Rör om emellanåt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Om barnen tycker om kidneybönor kan du nu lägga till dem i den sjudande såsen. Om inte kan de tillsättas senare för de vuxna.

3

Halvera körsbärstomater och tärna gurka. Blanda dessa i en skål. Grovhacka koriander. Halvera lime. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Lägg tortillabröd på en skärbräda (2 st/person). Om barnen inte tyckte om kidneybönor kan du nu fördela hälften av köttfärsen i deras tortillas och rulla ihop dem. Rör i kidneybönorna i stekpannan och fördela resterande köttfärs i de vuxnas tortillas och rulla ihop. 

5

Häll en skvätt olja* i en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg försiktigt i de fyllda tortillabröden med skarven neråt. Packa dem tätt. Strö riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] på toppen.Gratinera på den översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, ca 12-15 min.

6

Lyft försiktigt enchiladan ut ur ugnsformen och servera på en tallrik med en klick crème fraiche och tomatsallad vid sidan av. Toppa rätten med koriander.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image