topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga enchiladas

Krispiga enchiladas

med crème fraîche

Null

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Körsbärstomater

1

Koriander

1

Röd paprika

Nötfärs

3

Tex-Mex

1

Krossade tomater

1

Kidneybönor

1

Lime

1

Gurka, piccolo

Gurka

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

75

Crème fraiche

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)922 kcal
Energi (kJ)3856 kJ
Fett24.24 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater132.47 g
varav socker4.4 g
Protein33.45 g
Salt3.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Skär paprika 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor i en sil. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 4-6 min. Tillsätt paprika och Hello Mexico kryddmix. Stek i 2-3 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. 

2

Häll krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i stekpannan. Sänk till låg värme och låt sjuda i 10 min. Rör om emellanåt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Om barnen tycker om kidneybönor kan du nu lägga till dem i den sjudande såsen. Om inte kan de tillsättas senare för de vuxna.

3

Halvera körsbärstomater och tärna gurka. Blanda dessa i en skål. Grovhacka koriander. Halvera lime. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Lägg tortillabröd på en skärbräda (2 st/person). Om barnen inte tyckte om kidneybönor kan du nu fördela hälften av köttfärsen i deras tortillas och rulla ihop dem. Rör i kidneybönorna i stekpannan och fördela resterande köttfärs i de vuxnas tortillas och rulla ihop. 

5

Häll en skvätt olja* i en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg försiktigt i de fyllda tortillabröden med skarven neråt. Packa dem tätt. Strö riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] på toppen.Gratinera på den översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, ca 12-15 min.

6

Lyft försiktigt enchiladan ut ur ugnsformen och servera på en tallrik med en klick crème fraiche och tomatsallad vid sidan av. Toppa rätten med koriander.