HelloFresh
Krispiga enchiladas

Krispiga enchiladas

med mozzarella och crème fraîche

Barnvänlig

Letar du efter ett recept som hela familjen kommer att älska? Enchiladas är ett klassiskt mexikansk recept som finns i ett antal olika sorter. Vi har fyllt vårt med en tomatigt nötkött, kidneybönor och vår egna Hello Mexico kryddmix. Om dina barn är kräsna med bönor kan du lägga till dem i slutet för de vuxna eller mosa dem! Toppad med mozzarella och gratinera tills bubblande och gyllene, detta är en tex-mex klassiker som bäst!

Allergener:glutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Krossade tomater

1 paket

Kidneybönor

200 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

1 påse

Koriander

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

½ dl

Vatten*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4452 kJ
Energi (kcal)1064 kcal
Fett43 g
varav mättat19 g
Kolhydrater101 g
varav socker31 g
Kostfiber17 g
Protein57 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Skär paprika 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor i en sil.

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 4-6 min.

Tillsätt paprika och Hello Mexico kryddmix. Stek i 2-3 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

2

Häll krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i stekpannan. Sänk till låg värme och låt sjuda i 10 min.

Rör om emellanåt. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Om barnen tycker om kidneybönor kan du nu lägga till dem i den sjudande såsen. Om inte kan de tillsättas senare för de vuxna.

3

Halvera körsbärstomater och tärna gurka. Blanda dessa i en skål.

Grovhacka koriander. Halvera lime.

Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Lägg tortillabröd på en skärbräda (2 st/person).

Om barnen inte tyckte om kidneybönor kan du nu fördela hälften av köttfärsen i deras tortillas och rulla ihop dem.

Rör i kidneybönorna i stekpannan och fördela resterande köttfärs i de vuxnas tortillas och rulla ihop.

TIPS: Var försiktig så du inte överfyller tortillan så den inte går att rulla ihop!

5

Häll en skvätt olja* i en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg försiktigt i de fyllda tortillabröden med skarven neråt. Packa dem tätt.

Strö riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] på toppen.Gratinera på den översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, ca 12-15 min.

6

Lyft försiktigt enchiladan ut ur ugnsformen och servera på en tallrik med en klick crème fraiche och tomatsallad vid sidan av. Toppa rätten med koriander.

Smaklig måltid!