HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Krispiga enchiladas

Krispiga enchiladas

med mozzarella och crème fraîche

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Letar du efter ett recept som hela familjen kommer att älska? Enchiladas är ett klassiskt mexikansk recept som finns i ett antal olika sorter. Vi har fyllt vårt med en tomatigt nötkött, kidneybönor och vår egna Hello Mexico kryddmix. Om dina barn är kräsna med bönor kan du lägga till dem i slutet för de vuxna eller mosa dem! Toppad med mozzarella och gratinera tills bubblande och gyllene, detta är en tex-mex klassiker som bäst!

Allergener:glutenmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Röd paprika

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Krossade tomater

1 paket

Kidneybönor

200 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

1 påse

Koriander

1 paket

Tortillabröd (4 pack)

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ burk

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Salt och peppar

½ dl

Vatten

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4452 kJ
Energi (kcal)1064 kcal
Fett43 g
varav mättat19 g
Kolhydrater101 g
varav socker31 g
Kostfiber17 g
Protein57 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bryn nötfärs
Bryn nötfärs
1

Sätt ugnen på 220°C. Skär paprika 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor i en sil.

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 4-6 min.

Tillsätt paprika och Hello Mexico kryddmix. Stek i 2-3 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Låt sås sjuda
Låt sås sjuda
2

Häll krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i stekpannan. Sänk till låg värme och låt sjuda i 10 min.

Rör om emellanåt. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Om barnen tycker om kidneybönor kan du nu lägga till dem i den sjudande såsen. Om inte kan de tillsättas senare för de vuxna.

Laga sallad
Laga sallad
3

Halvera körsbärstomater och tärna gurka. Blanda dessa i en skål.

Grovhacka koriander. Halvera lime.

Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Rulla enchiladas
Rulla enchiladas
4

Lägg tortillabröd på en skärbräda (2 st/person).

Om barnen inte tyckte om kidneybönor kan du nu fördela hälften av köttfärsen i deras tortillas och rulla ihop dem.

Rör i kidneybönorna i stekpannan och fördela resterande köttfärs i de vuxnas tortillas och rulla ihop.

TIPS: Var försiktig så du inte överfyller tortillan så den inte går att rulla ihop!

Gratinera enchiladas
Gratinera enchiladas
5

Häll en skvätt olja* i en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg försiktigt i de fyllda tortillabröden med skarven neråt. Packa dem tätt.

Strö riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] på toppen.Gratinera på den översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, ca 12-15 min.

Servera
Servera
6

Lyft försiktigt enchiladan ut ur ugnsformen och servera på en tallrik med en klick crème fraiche och tomatsallad vid sidan av. Toppa rätten med koriander.

Smaklig måltid!