HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Krämig fiskcurry

Krämig fiskcurry

med sötpotatis

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Dagarna blir kortare och kvällarna blir allt kyligare. Ta och värm upp dig och din närmaste med vår krämiga fiskcurry som vi lagar på gråsej och sötpotatis.

Allergener:Fiskkräftdjurgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Schalottenlök

300 g

Sötpotatis

1 st

Courgette

10 g

Koriander

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

½ påse

Currypasta

(InnehållerFisk, kräftdjur)

1 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

250 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3443 kJ
Energi (kcal)823 kcal
Fett29 g
varav mättat22 g
Kolhydrater100 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Tärna sötpotatis
Tärna sötpotatis
1

Sätt ugnen på 200℃. Dela och skala schalottenlök och skär i tunna skivor. Skala sötpotatis. Tärna både sötpotatis och courgette i 1x1 cm stora kuber. Grovhacka koriander, även stjälk. Dela gråsej i 2x2 cm stora bitar.

Laga soppbas
Laga soppbas
2

Hetta upp en skvätt med olja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, courgette och sötpotatis. Stek i 3 min, rör om regelbundet. Tillsätt 2/3 av currypastan, och stek i ytterligare 2 min. Häll i vatten (se mängd ingredienslista). Låt sjuda tills sötpotatisen har mjuknat, ca 12-15 min.

Förbered fisk
Förbered fisk
3

Lägg gråsej i en bunke och krydda med salt, peppar och resterande currypasta. Riktigt gnid in kryddblandningen i fisken.

Baka brödet
Baka brödet
4

Värm upp stenugnsbakad baguette i ugnen, ca 7-8 min.

Tillaga fisk
Tillaga fisk
5

När sötpotatisen är tillräckligt mjuk för att äta, kan du tillsätta kokosmjölk och gråsej. Sätt på ett lock och låt sjuda tills gråsejen är genomkokt, ca 5-6 min. Viktigt! Fisken är klar när den är vit och ogenomskinlig.

Njut!
Njut!
6

Lägg till koriander när fisken är färdig. Rör om försiktigt (försök att inte bryta upp fisken). Provsmaka och se om curryn behöver mer salt. Servera i djupa skålar och använd det nybakade brödet för att torka rent tallriken så att du kan avnjuta varenda droppe.