HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Krämig fiskcurry

Krämig fiskcurry

med sötpotatis

Dagarna blir kortare och kvällarna blir allt kyligare. Ta och värm upp dig och din närmaste med vår krämiga fiskcurry som vi lagar på gråsej och sötpotatis.

Allergener:Fiskkräftdjurglutensesam
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Schalottenlök

300 g

Sötpotatis

1 st

Courgette

10 g

Koriander

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

½ påse

Currypasta

(InnehållerFisk, kräftdjur)

1 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

250 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3443 kJ
Energi (kcal)823 kcal
Fett29 g
varav mättat22 g
Kolhydrater100 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200℃. Dela och skala schalottenlök och skär i tunna skivor. Skala sötpotatis. Tärna både sötpotatis och courgette i 1x1 cm stora kuber. Grovhacka koriander, även stjälk. Dela gråsej i 2x2 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt med olja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, courgette och sötpotatis. Stek i 3 min, rör om regelbundet. Tillsätt 2/3 av currypastan, och stek i ytterligare 2 min. Häll i vatten (se mängd ingredienslista). Låt sjuda tills sötpotatisen har mjuknat, ca 12-15 min.

3

Lägg gråsej i en bunke och krydda med salt, peppar och resterande currypasta. Riktigt gnid in kryddblandningen i fisken.

4

Värm upp stenugnsbakad baguette i ugnen, ca 7-8 min.

5

När sötpotatisen är tillräckligt mjuk för att äta, kan du tillsätta kokosmjölk och gråsej. Sätt på ett lock och låt sjuda tills gråsejen är genomkokt, ca 5-6 min. Viktigt! Fisken är klar när den är vit och ogenomskinlig.

6

Lägg till koriander när fisken är färdig. Rör om försiktigt (försök att inte bryta upp fisken). Provsmaka och se om curryn behöver mer salt. Servera i djupa skålar och använd det nybakade brödet för att torka rent tallriken så att du kan avnjuta varenda droppe.