HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungsmarinerade Kycklingklubbor
topBanner
Honungsmarinerade kycklingklubbor

Honungsmarinerade kycklingklubbor

med bräserade grönsaker

Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Senap

(Innehållersenap)

12.5 g

Potatis

1.33 msk

Kycklingklubbor

1 dl

Purjolök

Morot

Rädisor

Honung

Kycklingbuljong

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Smör

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)109 kcal
Energi (kJ)455 kJ
Fett9.14 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater5.6 g
varav socker5 g
Protein0.89 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt på ugnen på 200°C. Skala potatis och dela i fyra lika delar. Lägg bitarna i en stor kastrull och fyll med vatten tills potatisen är täckt. Koka upp och låt sjuda i 20-25 min. Skär bort rot och mörkgrön blast på purjolök. Skölj purjolöken noggrant och skär den därefter i 2 cm breda skivor. Skala och tärna morot. Halvera rädisor.

2

Lägg kycklingklubborna i en bunke. Tillsätt i honung, senap, en skvätt olja*, salt* och peppar* och blanda sedan ordentlig. 

Låt kycklingklubborna stå i sin marinad i 5 min.

3

Hetta upp en skvätt med olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingklubbor i 2-3 min per sida. Lägg klubborna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Stek på översta hyllan i ugnen i 15 min. Ta ut plåten och låt kycklingen ligga kvar i några minuter. VIKTIGT: Kyckling är färdiglagad när köttet inte längre är rosa vid benet och juicen är klar.

4

Hetta upp en skvätt olja* i den tomma stekpannan på medelvärme. Tillsätt purjolök, morot, rädisor och stek tills gyllenbruna, ca 5 min. Häll i kycklingbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Sänk till låg värme och lägg till en klick smör*. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat och vätskan har reducerats med en tredjedel, ca 10-15 min.

5

Grovhacka persilja. Häll av vattnet från kastrullen. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med halva persiljan och en klick smör*. Mosa tills det blir ett jämnt potatismos. Krydda med salt* och peppar*. Sätt åt sidan med lock så att moset håller sig varmt.

6

Servera de honungs- och senapsmarinerade kycklingklubborna med bräserade grönsaker och potatismos vid sidan. Strö över resten av persiljan.