topBanner
Krispig kycklingfilé

Krispig kycklingfilé

med pommes och rädissallad

Överraska familjen med vår favorit - panerad kycklingfilé med hemlagade pommes och rädissallad.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ st

Gemsallad

150 g

Rädisor

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 paket

Ketchup

Ingår inte i din leverans

50 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt* och peppar*

Olivolja*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4029 kJ
Energi (kcal)963 kcal
Fett35 g
varav mättat18 g
Kolhydrater102 g
varav socker25 g
Protein56 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200 ℃. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes frites, och strö ut på en bakplåt täckt av bakpapper. Häll över en skvätt olja och krydda med salt och peppar. Stek i ugnen tills de blivit gyllenbruna, ca 30-35 min.

2

Dela kycklingfilé på längden. Lägg vetemjöl och panko i varsin skål, krydda med salt och peppar. Vispa ägg i ytterligare en skål. Panera kyckling först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. Tips: 1) Om du inte har något ägg kan du använda 1 dl mjölk för 2 personer (2 dl för 4 personer) istället. 2) Panera alla filéerna samtidigt i samma skål så slipper du få för kladdiga fingrar.

3

Stek kyckling i en stor stekpanna på hög värme med smör och olja tills den blivit mör, ca 8-10 min.

4

Dela gemsallad i 2 cm tjocka skivor, halvera rädisa och servera tillsammans i en salladsskål.

5

Blanda gräddfil och ketchup i en skål.

6

Servera kycklingfilén med pommes frites, rädissallad och sås.