
Krispig kycklingfilé
med pommes och rädissallad
Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
50 g
Mjöl
25 g
Ketchup
g
Gräddfil
500 g
Potatis
g
Kycklingbröstfilé
30 g
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Rädisor
90 g
Sallad
Ingår inte i din leverans
1 st
Ägg
0.05 msk
Olivolja
0.1 msk
Smör
1 st
Ägg
0.05 msk
Olivolja
0.1 msk
Smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes frites, och strö ut på en bakplåt täckt av bakpapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt och peppar*. Stek i ugnen tills de blivit gyllenbruna, ca 30-35 min.
Dela kycklingfilé på längden till två tunna filéer. Lägg vetemjöl och panko i varsin skål, krydda med salt och peppar. Vispa ägg* i ytterligare en skål. Panera kyckling först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. Tips: 1) Om du inte har något ägg kan du använda 1 dl mjölk* för 2 personer (2 dl för 4 personer) istället. 2) Panera alla filéerna samtidigt i samma skål så slipper du få för kladdiga fingrar.
Stek kyckling i en stor stekpanna på hög värme med smör* och olja* tills den blivit mör, ca 8-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.
Dela gemsallad i 2 cm tjocka skivor, halvera rädisa och servera tillsammans i en salladsskål.
Blanda gräddfil och ketchup i en skål.
Servera kycklingfilén med pommes frites, rädissallad och sås.