topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kycklingfilé

Krispig kycklingfilé

med pommes och rädissallad

Null

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Mjöl

25 g

Ketchup

g

Gräddfil

500 g

Potatis

g

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Rädisor

90 g

Sallad

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

0.05 msk

Olivolja

0.1 msk

Smör

1 st

Ägg

0.05 msk

Olivolja

0.1 msk

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)158 kcal
Energi (kJ)662 kJ
Fett7.12 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater15.33 g
varav socker3.6 g
Protein7.94 g
Salt0.5 g

Instruktioner

2

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes frites, och strö ut på en bakplåt täckt av bakpapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt och peppar*. Stek i ugnen tills de blivit gyllenbruna, ca 30-35 min.

3

Dela kycklingfilé på längden till två tunna filéer. Lägg vetemjöl och panko i varsin skål, krydda med salt och peppar. Vispa ägg* i ytterligare en skål. Panera kyckling först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen pankoTips: 1) Om du inte har något ägg kan du använda 1 dl mjölk* för 2 personer (2 dl för 4 personer) istället. 2) Panera alla filéerna samtidigt i samma skål så slipper du få för kladdiga fingrar.

4

Stek kyckling i en stor stekpanna på hög värme med smör* och olja* tills den blivit mör, ca 8-10 min.  VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.

5

Dela gemsallad i 2 cm tjocka skivor, halvera rädisa och servera tillsammans i en salladsskål.

6

Blanda gräddfil och ketchup i en skål.

7

Servera kycklingfilén med pommes frites, rädissallad och sås.