25 g
Vetemjöl*
30 g
Ketchup
1 st
Gräddfil
(Innehållermjölk)0.05 msk
Potatis
0.1 msk
Kycklingbröstfilé
1 st
Panko ströbröd
(Innehållergluten)0.05 msk
Rädisor
0.1 msk
Gemsallad
Ägg*
Olivolja*
Smör*
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes frites, och strö ut på en bakplåt täckt av bakpapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt och peppar*. Stek i ugnen tills de blivit gyllenbruna, ca 30-35 min.
Dela kycklingfilé på längden till två tunna filéer. Lägg vetemjöl och panko i varsin skål, krydda med salt och peppar. Vispa ägg* i ytterligare en skål. Panera kyckling först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. Tips: 1) Om du inte har något ägg kan du använda 1 dl mjölk* för 2 personer (2 dl för 4 personer) istället. 2) Panera alla filéerna samtidigt i samma skål så slipper du få för kladdiga fingrar.
Stek kyckling i en stor stekpanna på hög värme med smör* och olja* tills den blivit mör, ca 8-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.
Dela gemsallad i 2 cm tjocka skivor, halvera rädisa och servera tillsammans i en salladsskål.
Blanda gräddfil och ketchup i en skål.
Servera kycklingfilén med pommes frites, rädissallad och sås.