Skip to main content
Krispig BBQ-kyckling
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med syrlig kålsallad och mild aioli

4.6
(17,2 tn)

Med bara 9 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Spelt, Vete, Havre, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3602 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett38 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater84.7 g
varav socker20.6 g
Kostfiber5.7 g
Protein45 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Panera kyckling
2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko och en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered kålsallad
4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt*, gräddfil [1 msk | 2 msk], tranbär och pumpafrön i en salladsskål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Blanda aiolidressing
5

Blanda aioli med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsallad på tallrikar. Servera med aiolidressing.