HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Laksa på kyckling

Laksa på kyckling

med nudlar och koriander

Barnvänlig

Vid Malackahalvöns sydspets finns det en rätt som alla känner till - Laksa. Den här kryddiga nudelsoppan från peranakan-kulturen är mer eller mindre en nationalrätt i Singapore. Den strimlade currykycklingen som marinerats i pannan tillsammans med salladslök, paprika och morot kommer till sin fulla rätt när du avrundar med en nypa färsk koriander.

Allergener:Fiskkräftdjurgluten
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Röd paprika

2 st

Morot

2 st

Salladslök

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

½ paket

Currypasta

(InnehållerFisk, kräftdjur)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Lime

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

400 ml

Vatten

Socker

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3050 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett40 g
varav mättat26 g
Kolhydrater50 g
varav socker19 g
Kostfiber8 g
Protein39 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök.

Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka morot. Ansa salladslök och skiva tunt.

Grovhacka koriander. Halvera lime.

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i vattenkokaren.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme.

Tillsätt ingefära, vitlök och currypasta [1/2 paket, 2 pers]. Stek i 1 min. Lägg i kycklingstrimlor och stek i ytterligare 2-3 min.

Lägg till paprika, morot och halva salladslöken och stek i 8-10 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll i kokosmjölk och rör tills det blir en jämn soppa. Häll sedan i det kokande vattnet* från vattenkokaren, sänk värmen på spisplattan så att soppan får sjuda i 10 min.

4

Krydda soppan med salt, peppar, limejuice och/eller socker* efter smak.

5

Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i den sjudande soppan. Koka tills de är tillräckligt mjuka för att äta, 4-5 min.

VIKTIGT: Tillsätt en extra skvätt med vatten om nudlarna suger åt sig för mycket av vätskan.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

6

Lägg upp laksan i djupa tallrikar. Strö över koriander och resten av salladslöken på toppen.

Smaklig måltid!