topBanner
Laksa på kyckling

Laksa på kyckling

med nudlar och koriander

Barnvänlig

Vid Malackahalvöns sydspets finns det en rätt som alla känner till - Laksa. Den här kryddiga nudelsoppan från peranakan-kulturen är mer eller mindre en nationalrätt i Singapore. Den strimlade currykycklingen som marinerats i pannan tillsammans med salladslök, paprika och morot kommer till sin fulla rätt när du avrundar med en nypa färsk koriander.

Allergener:senapgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

2 st

Morot

2 st

Salladslök

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

½ paket

Gul currypasta

(Innehållersenap)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Lime

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

400 ml

Vatten*

Socker*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3050 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett40 g
varav mättat26 g
Kolhydrater50 g
varav socker19 g
Protein39 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök.

Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka morot. Ansa salladslök och skiva tunt.

Grovhacka koriander. Halvera lime.

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i vattenkokaren.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme.

Tillsätt ingefära, vitlök och currypasta [1/2 paket, 2 pers]. Stek i 1 min. Lägg i kycklingstrimlor och stek i ytterligare 2-3 min.

Lägg till paprika, morot och halva salladslöken och stek i 8-10 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll i kokosmjölk och rör tills det blir en jämn soppa. Häll sedan i det kokande vattnet* från vattenkokaren, sänk värmen på spisplattan så att soppan får sjuda i 10 min.

4

Krydda soppan med salt, peppar, limejuice och/eller socker* efter smak.

5

Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i den sjudande soppan. Koka tills de är tillräckligt mjuka för att äta, 4-5 min.

VIKTIGT: Tillsätt en extra skvätt med vatten om nudlarna suger åt sig för mycket av vätskan.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

6

Lägg upp laksan i djupa tallrikar. Strö över koriander och resten av salladslöken på toppen.

Smaklig måltid!