HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Svamprisotto

Svamprisotto

med oreganoäpplen

Hösten knackar på dörren. Gör dig redo genom att laga en krämig svamprisotto med friska toner av äpple och oregano.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 klyfta

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

200 g

Skogschampinjoner

1 påse

Risottoris

1 påse

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Parmesan

(Innehållermjölk)

10 g

Oregano

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

600 ml

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2013 kJ
Energi (kcal)481 kcal
Fett11 g
varav mättat2 g
Kolhydrater78 g
varav socker13 g
Kostfiber5 g
Protein15 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.

2

Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du använda vitt vin istället för vatten.

3

Finriv parmesan och sätt åt sidan.

4

Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.

5

Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar.

6

Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.