150 g
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)20 g
Lök
⅓ msk
Vitlöksklyfta
Morot
Skogschampinjoner
Risottoris
Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Äpple
Oregano
Hasselnötter
(Innehållernötter)Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)Olivolja*
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.
Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten* och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du även använda vitt vin istället för vatten.
Finriv parmesan och sätt åt sidan.
Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.
Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar*.
Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.