topBanner
Svamprisotto

Svamprisotto

med oreganoäpplen

Hösten knackar på dörren. Gör dig redo genom att laga en krämig svamprisotto med friska toner av äpple och oregano.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 klyfta

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

200 g

Skogschampinjoner

1 påse

Risottoris

1 påse

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Parmesan

(Innehållermjölk)

10 g

Oregano

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

600 ml

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2013 kJ
Energi (kcal)481 kcal
Fett11 g
varav mättat2 g
Kolhydrater78 g
varav socker13 g
Protein15 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.

2

Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du använda vitt vin istället för vatten.

3

Finriv parmesan och sätt åt sidan.

4

Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.

5

Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar.

6

Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.