HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvamprisotto
topBanner
Svamprisotto

Svamprisotto

med oreganoäpplen

Null

Allergener:sellerimjölkäggnöttersulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Lök

⅓ msk

Vitlöksklyfta

Morot

Skogschampinjoner

Risottoris

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Äpple

Oregano

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1500.1641 kJ
Energi (kcal)358.5478 kcal
Fett9.8497 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater59.255 g
varav socker0.5 g
Protein6.575 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.

2

Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten* och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du även använda vitt vin istället för vatten.

3

Finriv parmesan och sätt åt sidan.

4

Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.

5

Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar*.

6

Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.