Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Grönsaksbuljong
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
200
Skogschampinjoner
150
Risottoris
20
Finriven ost
1
Äpple
1
Oregano
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
12
Vitvinsvinäger
⅓
Olivolja
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.
Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten* och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du även använda vitt vin istället för vatten.
Finriv parmesan och sätt åt sidan.
Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.
Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar*.
Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.