HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Sill på tomatbädd

Sill på tomatbädd

med fransk bönsallad

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Något så gott som sill behöver ju inte bara ätas på högtider. Sillfiléerna låter vi bakas i ugnen på en bädd av körsbärstomater som vi sedan serverar med en knaprig fransk bönsallad och ris. Kanske blir denna godingen en ny veckotradition där hemma?

Allergener:senap
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Jasminris

200 g

Körsbärstomater

250 g

Sill

1 paket

Senap

(Innehållersenap)

1 paket

Vitvinsvinäger

1 paket

Gröna bönor

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2385 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett19 g
varav mättat1 g
Kolhydrater67 g
varav socker6 g
Kostfiber4 g
Protein60 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1

Sätt ugnen på 180 ℃. Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

Baka sill
Baka sill
2

Halvera och lägg körsbärstomaterna tätt tillsammans i en ugnsform. Placera sill ovanpå tomaterna med häll över en skvätt olja, salt och peppar. Baka i 8-10 min.

Laga bönor
Laga bönor
3

Fyll och sätt på vattenkokaren. Blanda senap, vitvinsvinäger och olivolja* i en skål. Placera ett durkslag i en skål i diskhon. Ansa gröna bönor och lägg dem i durkslaget. Häll vattnet från vattenkokaren över bönorna och låt dem sitta i 3-4 min. Ta försiktigt upp durkslaget och rensa bönorna under iskallt vatten så de blir krispiga. Viktigt! Var försiktig så du inte bränner dig när du tömmer skålen med det heta vattnet.

Blanda bönsallad
Blanda bönsallad
4

Blanda gröna bönor med den franska dressingen i en skål.

Kolla fisken
Kolla fisken
5

Se om fisken är färdig. När den har en mjölkvit färg kan du ta ut den.

Servera
Servera
6

Servera sillen med ugnsbakade tomater, ris och fransk bönsallad. Tips: Sillen kan innehålla ben och tillagningssättet gör att skinnet kan upplevas mjukt. Skrapa därför försiktigt av skinnet om det inte faller i smak.