HelloFresh
Sill på tomatbädd

Sill på tomatbädd

med fransk bönsallad

Något så gott som sill behöver ju inte bara ätas på högtider. Sillfiléerna låter vi bakas i ugnen på en bädd av körsbärstomater som vi sedan serverar med en knaprig fransk bönsallad och ris. Kanske blir denna godingen en ny veckotradition där hemma?

Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

200 g

Körsbärstomater

250 g

Sill

1 paket

Senap

(Innehållersenap)

1 paket

Vitvinsvinäger

1 paket

Gröna bönor

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2385 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett19 g
varav mättat1 g
Kolhydrater67 g
varav socker6 g
Kostfiber4 g
Protein60 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 180 ℃. Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

2

Halvera och lägg körsbärstomaterna tätt tillsammans i en ugnsform. Placera sill ovanpå tomaterna med häll över en skvätt olja, salt och peppar. Baka i 8-10 min.

3

Fyll och sätt på vattenkokaren. Blanda senap, vitvinsvinäger och olivolja* i en skål. Placera ett durkslag i en skål i diskhon. Ansa gröna bönor och lägg dem i durkslaget. Häll vattnet från vattenkokaren över bönorna och låt dem sitta i 3-4 min. Ta försiktigt upp durkslaget och rensa bönorna under iskallt vatten så de blir krispiga. Viktigt! Var försiktig så du inte bränner dig när du tömmer skålen med det heta vattnet.

4

Blanda gröna bönor med den franska dressingen i en skål.

5

Se om fisken är färdig. När den har en mjölkvit färg kan du ta ut den.

6

Servera sillen med ugnsbakade tomater, ris och fransk bönsallad. Tips: Sillen kan innehålla ben och tillagningssättet gör att skinnet kan upplevas mjukt. Skrapa därför försiktigt av skinnet om det inte faller i smak.