Skip to main content
Sill på tomatbädd

Sill på tomatbädd

med fransk bönsallad

4.0
(5)

Null

Allergener:
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

200

Körsbärstomater

12

Vitvinsvinäger

200

Haricots verts

25

Senap

(Innehåller: Senap)

Sill

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kcal)342 kcal
Energi (kJ)1431 kJ
Fett8.5 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater60.3 g
varav socker0.3 g
Protein6.1 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 °C. Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Halvera och lägg körsbärstomaterna tätt tillsammans i en ugnsform. Placera sill ovanpå tomaterna och häll över en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i 8-10 min.

3

Fyll och sätt på vattenkokaren. Blanda senap, vitvinsvinäger och olivolja* i en skål. Placera ett durkslag i en skål i diskhon. Ansa gröna bönor och lägg dem i durkslaget. Häll vattnet från vattenkokaren över bönorna och låt dem sitta i 3-4 min. Ta försiktigt upp durkslaget och rensa bönorna under iskallt vatten så de blir krispiga. VIKTIGT: Var försiktig så du inte bränner dig när du tömmer skålen med det heta vattnet.

4

Blanda gröna bönor med den franska dressingen i en skål.

5

Se om sillen är färdig. När köttet har en mjölkvit färg kan du ta ut den. TIPS: Sillen kan innehålla ben och tillagningssättet gör att skinnet kan upplevas mjukt. Skrapa därför försiktigt av skinnet om det inte faller i smak.

6

Servera sillen med ugnsbakade tomater, ris och fransk bönsallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image