HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSill På Tomatbädd
topBanner
Sill på tomatbädd

Sill på tomatbädd

med fransk bönsallad

Null

Allergener:sulfitersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 g

Körsbärstomater

1 msk

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Gröna bönor

Senap

(Innehållersenap)

Sill

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1430.614 kJ
Energi (kcal)341.925 kcal
Fett8.5375 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater60.34 g
varav socker0.3 g
Protein6.125 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 180 °C. Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Halvera och lägg körsbärstomaterna tätt tillsammans i en ugnsform. Placera sill ovanpå tomaterna och häll över en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i 8-10 min.

3

Fyll och sätt på vattenkokaren. Blanda senap, vitvinsvinäger och olivolja* i en skål. Placera ett durkslag i en skål i diskhon. Ansa gröna bönor och lägg dem i durkslaget. Häll vattnet från vattenkokaren över bönorna och låt dem sitta i 3-4 min. Ta försiktigt upp durkslaget och rensa bönorna under iskallt vatten så de blir krispiga. VIKTIGT: Var försiktig så du inte bränner dig när du tömmer skålen med det heta vattnet.

4

Blanda gröna bönor med den franska dressingen i en skål.

5

Se om sillen är färdig. När köttet har en mjölkvit färg kan du ta ut den. TIPS: Sillen kan innehålla ben och tillagningssättet gör att skinnet kan upplevas mjukt. Skrapa därför försiktigt av skinnet om det inte faller i smak.

6

Servera sillen med ugnsbakade tomater, ris och fransk bönsallad.