Kryddig harissakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig harissakyckling

Kryddig harissakyckling

med pumpa, kikärtor och gräddfil

Null

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Hokkaido-pumpa

2

Harissa

Kycklingbröstfilé

1

Vitlöksklyfta

1

Kikärtor

1

Rödlök

1

Bladpersilja

1

Citron

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)255 kcal
Energi (kJ)1065 kJ
Fett18.22 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater13.03 g
varav socker0.7 g
Protein7.02 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 °C. Skala pumpa (valfritt). Dela och tärna i 2-3 cm stora kuber. Blanda kuberna med olja* och lite salt och peppar* i en bunke. Sprid ut på en bakplåt täckt med bakpapper, lämna lite utrymme för kyckling. Baka i 25 min tills bitarna är mjuka. 

2

Pressa vitlök med den breda sidan av kökskniven tills skalet är lite löst och kan tas bort. Finhacka klyftan.

3

Blanda harissa, salt, peppar och vitlök med 2 msk olja* i en skål. Vänd kycklingfilé i marinaden och placera på bakplåten bredvid pumpan. Baka i 18-20 min i ugnen. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är helt vitt utan inslag av rosa.

4

Skölj kikärtor i en sil med kallt vatten tills vattnet klarnar. Marinera dessa i den kvarvarande harissaolja och placera i ugnen bredvid pumpan.

5

Skala och dela rödlök. Skär i klyftor och lägg till på bakplåten med pumpa 10 min innan slutet av tillagningstiden. Finhacka persiljeblad och dela citron. Krydda gräddfil med lite citronjuice, salt och peppar*

6

Pressa citronjuice och strö persilja över de ugnsbakade grönsakerna och blanda ordentligt. Lägg upp grönsakerna tillsammans med kycklingfilén på en tallrik och avnjut tillsammans med en klick gräddfil. Salta och peppra efter behag.