HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Kryddig harissakyckling

Kryddig harissakyckling

med pumpa, kikärtor och gräddfil

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Stig in i det nordafrikanska köket och förlusta dig i gränslandet mellan kryddstarka aromer och svalkande toner av gräddfil. Vår exotiska harissakyckling kommer få dina nackhår att resa sig i givakt när du känner dess tunisiska spets på din tunga. Du lagar alltsammans på bara 30 minuter. In med plåten i ugnen och låt dofterna föra dina tankar till varmare breddgrader.

Taggar:Kyckling
Allergener:mjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Hokkaido-pumpa

300 g

Kycklingbröstfilé

1 klyfta

Vitlöksklyfta

1 portion

Harissa

1 burk

Kikärtor

1 st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Citron

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja

½ tsk

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3255 kJ
Energi (kcal)778 kcal
Fett42 g
varav mättat16 g
Kolhydrater40 g
varav socker24 g
Kostfiber17 g
Protein52 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka pumpa
Baka pumpa
1

Sätt ugnen på 200 ℃. Skala pumpa (valfritt). Dela och tärna i 2-3 cm stora kuber. Blanda kuberna med olivolja och lite salt och peppar i en bunke. Sprid ut på en bakplåt täckt med bakpapper, lämna lite utrymme för kyckling. Baka i 25 min tills bitarna är mjuka.

Hacka vitlök
Hacka vitlök
2

Pressa vitlök med den breda sidan av kökskniven tills skalet är lite löst och kan tas bort. Finhacka klyftan.

Marinera kyckling
Marinera kyckling
3

Ta fram en mindre skål och blanda harissa, salt, peppar och vitlök med 2 msk olja. Vänd runt kycklingfilé i marinaden och placera på bakplåten bredvid pumpan. Baka i 18-20 min i ugnen.

BAKA KIKÄRTOR
BAKA KIKÄRTOR
4

Skölj kikärtor i ett durkslag med kallt vatten tills vattnet klarnar. Marinera sedan dessa i den kvarvarande harissaolja och placera i ugnen bredvid pumpan.

Krydda gräddfil
Krydda gräddfil
5

Skala och dela rödlök. Skär i klyftor och lägg till på bakplåten med pumpa 10 min innan slutet av tillagningstiden. Finhacka persiljeblad och dela citron. Krydda gräddfil med lite citronjuice, salt och peppar.

Uppläggning
Uppläggning
6

Pressa citronjuice och strö persilja över de ugnsbakade grönsakerna och blanda ordentligt. Lägg upp pumpa, kikärtor och grönsaker tillsammans med kycklingfilén på en tallrik och avnjut tillsammans med en klick gräddfil. Salta och peppra efter behag. Smaklig måltid!