Skip to main content
Lättlagad kryddad kycklingbowl

Lättlagad kryddad kycklingbowl

med cajunorzo och kålsallad

4.1
(180)

Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, här är nämligen vårt bud på supersnabb mat, som givetvis ändå smakar fantastisk. Vi kokar orzo med morot och cajunkryddor på under 10 min. Samtidigt steker vi kyckling med ljuvliga kryddor och gör en snabb sallad med rädisor, aioli och förskuren spetskål. Så är maten färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Vete
Gluten
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

150 g

Förskuren spetskål

4 g

Buljong

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

180 g

Orzo

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Morot, Julienne

100 g

Romansallad

37.5 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Mjöl till kött

½ dl

Vatten till kött

2 msk

Smör till orzotto

Näringsvärden

Energi (kJ)3618 kJ
Energi (kcal)865 kcal
Fett35.8 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater81.2 g
varav socker14.1 g
Kostfiber8.1 g
Protein50.2 g
Salt2.3 g
Potassium226.9 mg
Calcium36.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills "al dente".

Rör ner morot i kastrullen med orzo när det återstår 5 min av tillagningstiden. Häll sedan av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med Panamat, buljong, vetemjöl och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt vatten och sjud i 1–2 min, eller tills kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda kålsallad
3

Under tiden, ansa och grovhacka sallad.

Skär rädisor i kvartar.

Blanda sallad, rädisor, spetskål, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.

Rör ner Ay Cajun-ba och smör i kastrullen med färdig orzo och blanda tills smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp cajunorzo, kyckling och kålsallad i skålar.

Ringla över yoghurt.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova