Today it is really classic, because Spaghetti Puttanesca is a well-known pasta dish from the beautiful Italy. Colloquially, the word "puttanesca" means the way waste - perhaps an indication that our recipe traditionally was a typical leftovers. However, the many benefits speak for themselves: strong flavors, slightly hot, a wonderfully uncomplicated preparation. And besides, as always, pasta makes happy!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Zucchini
1
Bladpersilja
1
Krossade tomater
250
Spaghetti
20
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
⅓
Olivolja
10
Vatten
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslista) i vattenkokaren. Tärna courgette i 1x1 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Halvera, skala och finhacka vitlök och lök. Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs courgette, chili, vitlök och lök i 1-2 min.
Lägg i halva persiljan och hackade tomater i pannan. Låt sjuda i 10-12 min tills såsen tjocknat. Krydda med salt* och peppar*.
Häll det heta vattnet från vattenkokaren i en stor kastrull. Koka upp vattnet, tillsätt spaghetti och koka i 10-12 min utan lock. Rör om regelbundet så att spaghettin inte blir klibbig och häll av i ett durkslag när spaghettin är al dente.
Riv parmesan. Lägg till parmesan och panko i en ny stekpanna på medelvärme. Rör tills gyllenbrunt och krispigt, ca 5 min.
Servera spaghetti med courgettesås i djupa tallrikar, strö över krispig ost och resterande persilja.