Today it is really classic, because Spaghetti Puttanesca is a well-known pasta dish from the beautiful Italy. Colloquially, the word "puttanesca" means the way waste - perhaps an indication that our recipe traditionally was a typical leftovers. However, the many benefits speak for themselves: strong flavors, slightly hot, a wonderfully uncomplicated preparation. And besides, as always, pasta makes happy!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
30 g
Chili
⅓ msk
Vitlöksklyfta
10 dl
Lök
Zucchini
Bladpersilja
Krossade tomater
Spaghetti
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Panko ströbröd
(Innehållergluten)Olivolja*
Vatten*
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslista) i vattenkokaren. Tärna courgette i 1x1 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Halvera, skala och finhacka vitlök och lök. Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs courgette, chili, vitlök och lök i 1-2 min.
Lägg i halva persiljan och hackade tomater i pannan. Låt sjuda i 10-12 min tills såsen tjocknat. Krydda med salt* och peppar*.
Häll det heta vattnet från vattenkokaren i en stor kastrull. Koka upp vattnet, tillsätt spaghetti och koka i 10-12 min utan lock. Rör om regelbundet så att spaghettin inte blir klibbig och häll av i ett durkslag när spaghettin är al dente.
Riv parmesan. Lägg till parmesan och panko i en ny stekpanna på medelvärme. Rör tills gyllenbrunt och krispigt, ca 5 min.
Servera spaghetti med courgettesås i djupa tallrikar, strö över krispig ost och resterande persilja.