topBanner
Spaghetti och courgettesås

Spaghetti och courgettesås

med krispig parmesan

Dagens måltid är inspirerad av klassiska italienska pastarätter. Vi serverar spaghetti med en courgette- och tomatsås, kryddad med chili, vitlök. Avslutar gör vi genom att toppa rätten med persilja och krispig parmesancrumble. De många fördelarna talar emellertid för sig själva: starka dofter, svag skärpa, ett underbart okomplicerat förberedelse. Och dessutom gör pasta dig glad!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Zucchini

1 st

Chili

1 klyfta

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

10 g

Bladpersilja

1 burk

Krossade tomater

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 block

Parmesan

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

1000 ml

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2720 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett5 g
varav mättat2 g
Kolhydrater121 g
varav socker14 g
Protein25 g
Salt0.5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslista) i vattenkokaren. Tärna courgette i 1x1 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Halvera, skala och finhacka vitlök och lök. Finhacka persilja.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs courgette, chili, vitlök och lök i 1-2 min.

3

Lägg i halva persiljan och hackade tomater i pannan. Låt sjuda i 10-12 min tills såsen tjocknat. Krydda med salt och peppar.

4

Häll det heta vattnet från vattenkokaren i en stor kastrull. Koka upp vattnet, tillsätt spaghetti och koka i 10-12 min utan lock. Rör om regelbundet så att spaghettin inte blir klibbig och häll av i ett durkslag när spaghettin är al dente.

5

Riv parmesan. Lägg till parmesan och panko i en ny stekpanna på medelvärme. Rör tills gyllenbrunt och krispigt, ca 5 min.

6

Servera spaghetti med courgettesås i djupa tallrikar, strö över krispig ost och resterande persilja.