HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Och Courgettesås
topBanner
Spaghetti och courgettesås

Spaghetti och courgettesås

med krispig parmesan

Today it is really classic, because Spaghetti Puttanesca is a well-known pasta dish from the beautiful Italy. Colloquially, the word "puttanesca" means the way waste - perhaps an indication that our recipe traditionally was a typical leftovers. However, the many benefits speak for themselves: strong flavors, slightly hot, a wonderfully uncomplicated preparation. And besides, as always, pasta makes happy!

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Chili

⅓ msk

Vitlöksklyfta

10 dl

Lök

Zucchini

Bladpersilja

Krossade tomater

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)78.7978 kcal
Energi (kJ)329.6899 kJ
Fett2.9347 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater11.135 g
varav socker0.2 g
Protein1.83 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslista) i vattenkokaren. Tärna courgette i 1x1 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Halvera, skala och finhacka vitlök och lök. Finhacka persilja.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs courgette, chili, vitlök och lök i 1-2 min. 

3

Lägg i halva persiljan och hackade tomater i pannan. Låt sjuda i 10-12 min tills såsen tjocknat. Krydda med salt* och peppar*.


4

Häll det heta vattnet från vattenkokaren i en stor kastrull. Koka upp vattnet, tillsätt spaghetti och koka i 10-12 min utan lock. Rör om regelbundet så att spaghettin inte blir klibbig och häll av i ett durkslag när spaghettin är al dente. 

5

Riv parmesan. Lägg till parmesan och panko i en ny stekpanna på medelvärme. Rör tills gyllenbrunt och krispigt, ca 5 min.

6

Servera spaghetti med courgettesås i djupa tallrikar, strö över krispig ost och resterande persilja.