HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBlomkålsbuketter
topBanner
Blomkålsbuketter

Blomkålsbuketter

med avokadoröra och salsa

Null

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Koriander

30 g

Blomkål

150 g

Körsbärstomater

1 st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1.33 msk

Jasminris

⅓ msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

3 dl

Majs

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Lime

Avokado

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2047.3186 kJ
Energi (kcal)489.3209 kcal
Fett13.2345 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater81.9575 g
varav socker4.2 g
Protein9.5145 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Dela blomkål i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsform och placera små klickar med smör* på toppen av buketterna. Strö över med panko. Baka i ugnen i 30 min.

3

Finhacka koriander. Tärna paprika och tomat i små kuber och blanda sedan med halva koriandern, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

4

Låt majsen rinna av i en sil. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan olja. Stek sedan majs, vänd emellanåt tills svarta prickar uppstår på majskornen, ca 3-5 min. Blanda tillsammans med tomat och paprika. Salsan är färdig!

5

Finhacka vitlök. Halvera lime. Mosa avokado med vitlök, gräddfil, resterande koriander, juice från en halv lime i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Skär den andra limehalvan i klyftor.

6

Servera den bakade blomkålen tillsammans med avokadoröra, salsa, och ris. Avsluta med att pressa en klyfta lime över din färgglada tallrik!