topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålsbuketter

Blomkålsbuketter

med avokadoröra och salsa

Null

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

450

Blomkål

200

Körsbärstomater

Gräddfil

150

Jasminris

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Majs

1

Röd paprika

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

Olivolja

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)489 kcal
Energi (kJ)2047 kJ
Fett6.2 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater81.96 g
varav socker4.2 g
Protein9.51 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Dela blomkål i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsform och placera små klickar med smör* på toppen av buketterna. Strö över med panko. Baka i ugnen i 30 min.

3

Finhacka koriander. Tärna paprika och tomat i små kuber och blanda sedan med halva koriandern, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

4

Låt majsen rinna av i en sil. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan olja. Stek sedan majs, vänd emellanåt tills svarta prickar uppstår på majskornen, ca 3-5 min. Blanda tillsammans med tomat och paprika. Salsan är färdig!

5

Finhacka vitlök. Halvera lime. Mosa avokado med vitlök, gräddfil, resterande koriander, juice från en halv lime i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Skär den andra limehalvan i klyftor.

6

Servera den bakade blomkålen tillsammans med avokadoröra, salsa, och ris. Avsluta med att pressa en klyfta lime över din färgglada tallrik!