topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med finriven ost och basilika

Pasta och köttfärssås är en klassisk middagsrätt som ingen i familjen kan säga nej till! Vår snabba variant får smak av worcesterhiresås och örtkryddor, serveras med riven ost och färsk basilika och är dessutom färdig på ett kick.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Morot

225 g

Nötfärs

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Köttbuljong

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3624 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett40.5 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker23.1 g
Protein42 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs och morot
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde, sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har
tjocknad, 5–6 min. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Hacka basilika
4

Under tiden, grovhacka basilika. 

Tillsätt pasta
5

Rör i basilika och pasta i såsen. 

Krydda med en nypa salt och peppar. 

TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar. 

Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.