
Pasta och köttfärssås är en klassisk middagsrätt som ingen i familjen kan säga nej till! Vår snabba variant får smak av worcesterhiresås och örtkryddor, serveras med riven ost och färsk basilika och är dessutom färdig på ett kick.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Morot
225 g
Nötfärs
2 g
Medelhavets Pärla
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Buljong
390 g
Krossade tomater
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
1 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och salt i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde, sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har
tjocknad, 5–6 min.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Under tiden, grovhacka basilika.

Rör i basilika och pasta i såsen.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Lägg upp bolognese i skålar.
Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.