topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med bearnaise aioli, gröna bönor och rosmarinspommes

Premium

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor med vitlök, en spännande bearnaise aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Allergener:äggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Dragon

150 g

Gröna bönor

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

300 g

Angus ryggbiff

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3302 kJ
Energi (kcal)789 kcal
Fett48 g
varav mättat12 g
Kolhydrater52 g
varav socker7 g
Kostfiber6 g
Protein38 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och strö över hackad rosmarin. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min.

2

Finhacka noggrant dragon och persilja. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa bönor.

3

Blanda aioli, dragon, schalottenlök och persilja i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens baktid. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn köttet 1 min på varje sida. Sänk värmen något och stek i ytterligare 1-2 min på varje sida för medium rare. Låt köttet vila på en tallrik täckt med folie. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du föredrar. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gröna bönor, krydda med salt* och peppar* och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och gröna bönor på tallrikar. Skeda upp bearnaise aioli på köttet.