
Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor med vitlök, en spännande bearnaise aioli, och krispiga rosmarinspommes.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
1
Lök
1
Bladpersilja
1
Rosmarin
2
Vitlöksklyfta
1
Dragon
150
Haricots verts
80
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
300
Angus ryggbiff

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och strö över hackad rosmarin. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min.

Finhacka noggrant dragon och persilja. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa bönor.

Blanda aioli, dragon, schalottenlök och persilja i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens baktid. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn köttet 1 min på varje sida. Sänk värmen något och stek i ytterligare 1-2 min på varje sida för medium rare. Låt köttet vila på en tallrik täckt med folie. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du föredrar. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gröna bönor, krydda med salt* och peppar* och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och gröna bönor på tallrikar. Skeda upp bearnaise aioli på köttet.