
Ett skepp kommer lastat med en matig kyckling- och couscoussallad fullproppad med massor av nyttigheter! Vi serverar den stekta kycklingen tillsammans med körsbärstomater, valnötter och rostad broccoli på en bädd av fluffig couscous som vi vänder med sallad och kålmix och smaksätter med en krämig caesarinspirerad dressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
150 g
Kålmix
½ st
Sallad
125 g
Körsbärstomater
125 g
Broccoli
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
15 g
Kapris
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Buljong
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
½ msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Vatten till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Grovhacka valnötter.
Placera valnötter på plåten när det återstår 5 min av broccolins tillagningstid.

Koka upp vatten, buljong och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.

Grovhacka sallad.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka kapris.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Hello Sunrise och salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda yoghurt, senap, hälften av den rivna osten, kapris, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda couscous, sallad, kålmix och resterande riven ost i en stor skål.
Skär kyckling i skivor.

Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med körsbärstomater, broccoli och kyckling.
Ringla över dressing och strö över valnötter.