Skip to main content
Sallad på kyckling, couscos och broccoli

Sallad på kyckling, couscos och broccoli

med caesarinspirerad dressing och valnötter

Ett skepp kommer lastat med en matig kyckling- och couscoussallad fullproppad med massor av nyttigheter! Vi serverar den stekta kycklingen tillsammans med körsbärstomater, valnötter och rostad broccoli på en bädd av fluffig couscous som vi vänder med sallad och kålmix och smaksätter med en krämig caesarinspirerad dressing.

Taggar:
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Selleri
Senap
Mjölk
Ägg
Nötter
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

150 g

Kålmix

½ st

Sallad

125 g

Körsbärstomater

125 g

Broccoli

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

15 g

Kapris

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

4 g

Buljong

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

½ msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2813 kJ
Energi (kcal)672 kcal
Fett24.5 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater52.2 g
varav socker11.7 g
Kostfiber10.3 g
Protein56.8 g
Salt4.5 g
Potassium356.3 mg
Calcium29.6 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Rosta broccoli
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar. 

Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Grovhacka valnötter.

Placera valnötter på plåten när det återstår 5 min av broccolins tillagningstid.

Laga couscous
2

Koka upp vatten, buljong och salt i en medelstor kastrull.

Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka sallad.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka kapris.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med Hello Sunrise och salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, senap, hälften av den rivna osten, kapris, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda couscous, sallad, kålmix och resterande riven ost i en stor skål.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med körsbärstomater, broccoli och kyckling.

Ringla över dressing och strö över valnötter.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova