Ugnsbakad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad fläskkotlett

Ugnsbakad fläskkotlett

med äpple och potatis

Null

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Skivad fläskkotlett

Potatis

1

Rödlök

1

Äpple

1

Torkad timjan

50

Rucola

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1 kcal
Energi (kJ)6 kJ
Fett0.05 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.1 g
varav socker0 g
Protein0.05 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Värm upp en non stick stekpanna på hög värme utan olja. Bryn fläskkotlett 1 min per sida tills köttet har fått färg. Sätt sedan åt sidan, köttet ska färdiglagas i ugnen.

2

Skala och dela potatis i 2x2 cm stora bitar. Halvera och skär rödlök i klyftor. Halvera äpple, kärna ur och dela i klyftor.

3

Placera potatis, lök och äpple i en ugnsform. Häll på en skvätt olja* och krydda med timjan, salt* och peppar*. Baka i 15 min. Ta ut formen och häll i matlagningsgrädde. Låt baka i ugnen i ytterligare 15-20 min tills potatisen börjar mjukna. Späd ut med lite vatten om såsen blir för tjock. TIPS: Om barnen inte tycker om timjan, lägg kryddan i en skål och servera separat på bordet.

4

Lägg rucola i en skål. Häll på en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

5

Placera fläskkotlett ovanpå grönsakerna i ugnen och stek tills köttet är mört, ca 8-10 min. VIKTIGT: Köttet är färdigt när det är utan inslag av rosa.  

6

Servera fläskkotletten med ugnsbakade grönsaker och rucolasallad.