Skip to main content
Teriyaki bowl

Teriyaki bowl

med fläskkött, jordnötter, knaprig sallad och gurkdressing

4.0
(178)

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Ingefära

20

Jordnötter

20

Sojasås

1

Lime

Skivad fläskkotlett

90

Sallad

2

Morot

1

Koriander

1

Gurka

12

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

0.1

Socker (steg 2)

Vatten (steg 1)

0.15

Olivolja (steg 2)

0.1

Socker

Vatten

0.15

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kcal)36 kcal
Energi (kJ)150 kJ
Fett2.3 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater3.4 g
varav socker0.9 g
Protein0.3 g

Instruktioner

2

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och tillsätt en nypa salt*. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Skala och riv ingefära. Grovhacka jordnötter. Halvera lime. Skär fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda ingefära, jordnötter, sojasås, socker*, olivolja* och juice från en limehalva till en marinad. 

3

Blanda kotlettbitarna med marinaden och låt stå i 5 min. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna eller wok på hög värme. Häll kotlettbitarna och marinaden i pannan. Sänk värmen något och stek under regelbunden omrörning i 7-9 min. Sänk värmen ytterligare när det är 2 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela gemsallad på längden och skiva tunt. Ansa morot och skala i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka koriander (spara några blad till servering).

5

Blanda gemsallad och morotsremsor i en skål tillsammans med en nypa salt*, socker* och peppar*. Sätt åt sidan.

6

Grovhacka gurka. Lägg gurka, hackad koriander och juice från resterande limehalva i en mixer. Blanda tills dressingen är jämn. Krydda med salt* och peppar*. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.

7

Stänk lite vitvinsvinäger över riset och servera den i djupa skålar. Lägg upp den knapriga salladen på ena sidan av skålen och kotlettbitarna med marinad på den andra. Toppa rätten med gurkdressing och korianderblad.