HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTeriyaki Bowl
topBanner
Teriyaki bowl

Teriyaki bowl

med fläskkött, jordnötter, knaprig sallad och gurkdressing

Null

Allergener:jordnötterglutensojasulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

0.1 tsk

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

dl

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

0.15 msk

Lime

0.1 tsk

Fläskkotlett, skivad

dl

Gemsallad

0.15 msk

Morot

Koriander

Gurka

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 2)

Vatten* (steg 1)

Olivolja* (steg 2)

Socker*

Vatten*

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)413.7556 kJ
Energi (kcal)98.89 kcal
Fett7.495 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater4.681 g
varav socker1.4 g
Protein2.7825 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och tillsätt en nypa salt*. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Skala och riv ingefära. Grovhacka jordnötter. Halvera lime. Skär fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda ingefära, jordnötter, sojasås, socker*, olivolja* och juice från en limehalva till en marinad. 

2

Blanda kotlettbitarna med marinaden och låt stå i 5 min. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna eller wok på hög värme. Häll kotlettbitarna och marinaden i pannan. Sänk värmen något och stek under regelbunden omrörning i 7-9 min. Sänk värmen ytterligare när det är 2 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Dela gemsallad på längden och skiva tunt. Ansa morot och skala i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka koriander (spara några blad till servering).

4

Blanda gemsallad och morotsremsor i en skål tillsammans med en nypa salt*, socker* och peppar*. Sätt åt sidan.

5

Grovhacka gurka. Lägg gurka, hackad koriander och juice från resterande limehalva i en mixer. Blanda tills dressingen är jämn. Krydda med salt* och peppar*. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.

6

Stänk lite vitvinsvinäger över riset och servera den i djupa skålar. Lägg upp den knapriga salladen på ena sidan av skålen och kotlettbitarna med marinad på den andra. Toppa rätten med gurkdressing och korianderblad.