topBanner
Teriyaki bowl

Teriyaki bowl

med fläskkött, jordnötter, knaprig sallad och gurkdressing

Stig in i den japanska kokkonstens söta värld och ta shinkansen till njutningarnas land med vår snabblagade Teryaki bowl. Toppa med morotsremsor som slingrar sig runt tallriken och krispiga jordnötskärnor som passar perfekt till de möra kotlettbitarna.

Allergener:jordnötterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

½ st

Ingefära

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 st

Lime

2 st

Fläskkotlett hel

20 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

100 g

Gemsallad

2 st

Morot

1 påse

Koriander

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

2 tsk

Socker*

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2992 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett24 g
varav mättat6 g
Kolhydrater78 g
varav socker19 g
Protein45 g
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och tillsätt en nypa salt. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

Skala och riv ingefära. Grovhacka jordnötter. Halvera lime. Skär fläskkotlett i 2 cm stora bitar.

Blanda ingefära, jordnötter, sojasås, socker, olivolja och juice från en limehalva till en marinad.

2

Blanda kotlettbitarna med marinaden och låt stå i 5 min.

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna eller wok på hög värme. Häll kotlettbitarna och marinaden i pannan.

Sänk värmen något och stek under regelbunden omrörning i 7-9 min. Sänk värmen ytterligare när det är 2 min kvar av tillagningstiden.

VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Dela gemsallad på längden och skiva tunt. Ansa morot och skala i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka koriander (spara några blad till servering).

4

Blanda gemsallad och morotsremsor i en skål tillsammans med en nypa salt, socker och peppar*. Sätt åt sidan.

5

Grovhacka gurka.

Lägg gurka, hackad koriander och juice från resterande limehalva i en mixer. Blanda tills dressingen är jämn.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.

6

Stänk vitvinsvinäger över riset och servera den i djupa skålar. Lägg upp den knapriga salladen på ena sidan av skålen och kotlettbitarna med marinad på den andra. Toppa rätten med gurkdressing och korianderblad.

Smaklig måltid!