
Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Röd paprika
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
280
Kycklinginnerfilé
12.5
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter, Sesam)
1
Salladslök
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
3
Vatten
Smör

Riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och för över den på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sojasås [1/2 paket, 2 pers] och majonnäs i en skål.

Tillsätt kycklingbitarna, woksås och vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sojamajo och garnera med salladslök.