HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingbowl
topBanner
Kycklingbowl

Kycklingbowl

med ingefärsris och sojamajo

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:Snabb
Allergener:äggsenapglutensojasesamsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Röd paprika

280 g

Morot

12.5 ml

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

75 g

Kycklinginnerfilé

3 dl

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

efter behov

Basmatiris

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

Salladslök

Rödlök

Vitlöksklyfta

Ingefära

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1602.472 kJ
Energi (kcal)383 kcal
Fett22.325 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater12.0375 g
varav socker10.5 g
Protein34.1 g
Salt2.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och för över den på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Blanda sojasås [1/2 paket, 2 pers] och majonnäs i en skål.

5

Tillsätt kycklingbitarna, woksås och vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sojamajo och garnera med salladslök.