HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLaxkakor
topBanner
Laxkakor

Laxkakor

med mangosalsa och jasminris

Stilla hungern med dessa smörstekta laxkakor. Laxkakorna har fått massor av smak av en massa goda ingredienser, schalottenlök, lime, majonnäs och färsk koriander. Vi lagar också en supergod mangosalsa med paprika och koriander, som har en perfekt balans av sött och salt. På bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen!

Allergener:fiskglutensenapäggsojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

Koriander

Schalottenlök

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Tomat

Mango

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)785 kcal
Energi (kJ)3283 kJ
Fett40.17 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater73.57 g
varav socker3 g
Protein32.65 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv limezest [1/2 st, 2 pers] tills du har en generös nypa, och dela lime i klyftor. Finhacka koriander och schalottenlök. Dutta din lax torr med hushållspapper. Ta bort skinnet och finhacka filéerna. TIPS: Desto mindre bitar du skär laxen i, ju lättare håller den ihop med de andra ingredienserna när du formar laxkakorna.

3

Blanda laxbitarna, panko, hälften av koriandern, hälften av majonnäsen, limezest, schalottenlök och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Pressa samman och forma 2 laxkakor per person. De bör vara ungefär 3-4 cm tjocka för att de ska hålla samman. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek laxkakorna tills de är gyllene på ena sidan, 2-3 min. Vänd laxkakorna, tillsätt mer olivolja* och stek i ytterligare 2-3 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Skär paprika 1 cm stora bitar på en ny skärbräda. Skär mango [1/2 st, 2 pers] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Blanda paprika och mango i en skål med resterande koriander. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

6

Blanda asiatisk dressing och resterande majonnäs en liten skål. Servera ris och laxkakor på tallrikar och toppa med mangosalsa. Garnera med asiatisk majo och limeklyftor.