HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Ryggbiff
topBanner
Kryddig ryggbiff

Kryddig ryggbiff

med majskolv, cajunmajo och vitlöksrostad potatis

Premium

En klassisk ryggbiff är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag! Här har vi kryddat köttet med härliga kryddor från centralamerika! Vi serverar köttet med vitlöksrostad potatis och kål. Vi lagar även underbara majskolvar som toppas med cajunmajo, hårdost och gräslök. En fest för både munnen och ögat!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfitermjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

50 g

Grönkål, skuren

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Majskolv

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3524 kJ
Fett44.17 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater85.05 g
varav socker7.2 g
Protein42.63 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål. 

3

Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Krydda köttet med Panamat, en nypa salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 min. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

5

Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig.  När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven hårdost och gräslök.


6

Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, vitlöksgrönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.