Skip to main content
Pannstekt halloumi och bulgursallad

Pannstekt halloumi och bulgursallad

med balsamicoglaserad rödbeta och dillyoghurt

Njut av en lättlagad och smakrik vegetarisk middag med vår pannstekta halloumi och bulgursallad. Denna snabba rätt bjuder också på balsamicostekt rödbeta och rödkål, krämig yoghurtdressing med dill och rostade pumpakärnor för extra crunch.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Selleri
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Rödbetor, förkokta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

60 g

Salladsmix

1 st

Dill

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)3144 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett44.3 g
varav mättat22.4 g
Kolhydrater167.4 g
varav socker126.7 g
Kostfiber38 g
Protein30.3 g
Salt6 g
Potassium246.6 mg
Calcium42.3 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Häll över färdigkokt bulgur i en skål. Blanda i olivolja.

Blanda dillyoghurt
2

Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Rosta pumpakärnor i 2–3 min, eller tills de börjar poppa. Ställ åt sidan.

Grovhacka dill.

Blanda yoghurt, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek halloumi
3

Skär halloumi i tunna skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt halloumi till pannan och krydda med Mamas Favorit. Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Stek rödbeta
4

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Skär rödbeta i 3 cm stora bitar.

Stek rödbeta och rödkål i 3–4 min, tills de mjuknat.

Tillsätt balsamvinäger och salt och stek i ytterligare 1 min. Ställ åt sidan i en skål.

Blanda sallad
5

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj salladsmix.

Vänd ner salladsmix i skålen med bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgursallad, rödbeta och rödkål och morot i skålar.

Toppa med halloumi och ringla över dillyoghurt.

Strö över pumpakärnor.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova