
Njut av en lättlagad och smakrik vegetarisk middag med vår pannstekta halloumi och bulgursallad. Denna snabba rätt bjuder också på balsamicostekt rödbeta och rödkål, krämig yoghurtdressing med dill och rostade pumpakärnor för extra crunch.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Rödbetor, förkokta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
60 g
Salladsmix
1 st
Dill
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
½ msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Häll över färdigkokt bulgur i en skål. Blanda i olivolja.

Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
Rosta pumpakärnor i 2–3 min, eller tills de börjar poppa. Ställ åt sidan.
Grovhacka dill.
Blanda yoghurt, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Skär halloumi i tunna skivor (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt halloumi till pannan och krydda med Mamas Favorit. Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Skär rödbeta i 3 cm stora bitar.
Stek rödbeta och rödkål i 3–4 min, tills de mjuknat.
Tillsätt balsamvinäger och salt och stek i ytterligare 1 min. Ställ åt sidan i en skål.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj salladsmix.
Vänd ner salladsmix i skålen med bulgur.

Lägg upp bulgursallad, rödbeta och rödkål och morot i skålar.
Toppa med halloumi och ringla över dillyoghurt.
Strö över pumpakärnor.