HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Medelsvåra recept
Krämig auberginecurry

Krämig auberginecurry

med gröna linser och koriander

Den mäktiga auberginen är hjärteingrediensen i denna krämiga vegetariska curry. Kryddat med ingefära, vitlök och chili och packad med potatisar och proteinrika linser, detta är en maträtt som ger dig näring från insidan och ut. Toppa med en handfull hackad koriander och färsk limejuice.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sojaglutensesam
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Ingefära

1 st

Lök

1 klyfta

Vitlöksklyfta

1 st

Potatis

½ st

Aubergine

½ st

Chili

1 paket

Gröna linser

250 ml

Kokosmjölk

20 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

1 påse

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt

1 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2519 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett27 g
varav mättat22 g
Kolhydrater67 g
varav socker15 g
Kostfiber12 g
Protein17 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och finhacka ingefära, lök och vitlök. Skala potatis. Tärna potatis och aubergine [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

2

Fräs ingefära, lök, vitlök, potatis och aubergine med en skvätt olja i en stor kastrull på medelvärme. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Låt sjuda tills auberginen är mjuk och gyllenbrun, ca 10 min. Rör om regelbundet.

3

Halvera chili [1/2 st, 2 pers], ta bort frön och finhacka.

TIPS: Använd bara en halv chili om du inte tycker om stark mat.

4

Skölj linser i en sil under rinnande vatten tills vattnet klarnar. 

Tillsätt linserna i kastrullen tillsammans med chili, kokosmjölk, vatten* (se mängd i ingredienslistan) och sojasås. Låt sjuda i ytterligare 5-10 min, tills auberginen är mosig och potatisen färdigkokt.

5

Värm upp baguetten [1/2 st, 2 pers] i ugnen, 7-8 min.

Grovhacka koriander. Halvera lime.

6

Pressa i juice från en limehalva i curryn och rör i hälften av koriandern. Krydda med extra limejuice, salt och peppar efter smak. 

Sleva upp curryn i djup skålar, toppa med resterande koriander och servera med brödet vid sidan av.

Smaklig måltid!