
Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. I kväll frestar vi med ljuvlig toskansk lax, som vi kryddar med vår underbara kryddblandning Mamas Favorit. Vi serverar vår lax med krämig tagliatelle som vi blandar med calabresepesto, spenat, körsbärstomater och bacon. Vi toppar med hyvlad ost och färsk oregano och så är festmåltiden färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
60 g
Calabresepesto
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
40 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: valnötter, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)
1 st
Oregano
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Körsbärstomater
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
140 g
Bacon, tärnad
60 g
Spenat
½ st
Paprika
¼ tsk
Salt till fisk
½ dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Sätt åt sidan på en tallrik.

Under tiden, skölj spenat.
Halvera körsbärstomater.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka oreganoblad.

Hetta upp samma stekpanna (med baconfett) på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den).
Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Rör i pastavatten, matlagningsgrädde, calabresepesto, grönsaksbuljong, resterande Mamas Favorit, salt och spenat.
Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något och spenat har mjuknat.
Rör i pasta, körsbärstomater, paprika och bacon.
Sjud tills genomvarmt, ca 1 min, och ta sen av stekpannan från värme.

Lägg upp pasta och lax på tallrikar.
Garnera pasta med hyvlad ost och oreganoblad.

