Skip to main content
One pot-pasta med svamp, purjolök och gruyère

One pot-pasta med svamp, purjolök och gruyère

med päron- och rucolasallad

3.8
(94)

One pot betyder helt enkelt att man tillagar allt i en och samma kastrull. Det sparar tid och gör dessutom att pastan blir extra krämig! Här får den sällskap och smak av champinjoner, purjolök och gruyère och serveras med en frisk sallad på rucola, päron och solroskärnor.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Soja
Mjölk
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champinjoner

1 st

Purjolök

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

40 g

Rucola

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

180 g

Conchiglie

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 dl

Vatten till pasta

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3769 kJ
Energi (kcal)901 kcal
Fett48.4 g
varav mättat24.3 g
Kolhydrater87.8 g
varav socker20 g
Kostfiber10.1 g
Protein28.9 g
Salt2.1 g
Potassium696.2 mg
Calcium85.7 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Grovhacka svamp.

Halvera och skölj sedan av purjolök. Skär den i tunna skivor.

TIPS: Se till att purjolöken är ordentligt sköljd och rensad.

Stek svamp och purjolök
2

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek svamp och purjolök med salt i 4–5 min, eller tills mjuka.

Hacka persilja
3

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt pasta
4

Tillsätt pasta, matlagningsgrädde, buljong, worcestershiresås, vatten och en generös nypa peppar till kastrullen.

Sjud med locket delvis på i 8–10 min, eller tills pastan är al dente.

Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, solroskärnor, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner gruyère och persilja i färdig pasta.

Servera
6

Lägg upp pasta och rucolasallad i skålar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova