Skip to main content
Fläskkoftas i pitabröd med regnbågspommes

Fläskkoftas i pitabröd med regnbågspommes

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Servera våra goda fläskfärskoftas i pitabröd till middag och låt hela familjen bestämma vad de vill ha för tillbehör. Välj mellan färsk tomat, sallad och lök, krämig vitlöksdressing och krispiga regnbågspommes.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

100 g

Romansallad

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Tomat

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

½ st

Lök

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till koftas

¼ tsk

Salt till koftas

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3371 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett41.1 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker24 g
Kostfiber11.9 g
Protein37.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium373.8 mg
Calcium33.9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot, rotselleri och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered kofta
2

Under tiden, blanda färs, ägg, ströbröd, Panamat och salt i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). 

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.

Grovhacka tomat.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Värm pitabröd
5

Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.

Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Ställ fram pitabröd, koftas, grönsaker och sås på bordet.

Fyll pitabröd med din egen kombination av tillbehör!

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova