HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Bulgur- och kikärtsröra

Bulgur- och kikärtsröra

med salladsost och zucchiniremsor

Välkommen till ett grönt hav av färska ingredienser och oemotståndlig friskhet - på bara 30 minuter. Låt ditt kök fyllas av doften från färsk mynta från denna babyloniska bulgurrätt som spetsats med proteinrika kikärtor.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensellerimjölknötter
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Citron

1 påse

Mynta

1 paket

Kikärtor

100 g

Bulgur

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Körsbärstomater

220 g

Zucchini

1 st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

50 g

Rucola

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

200 ml

Vatten

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2757 kJ
Energi (kcal)659 kcal
Fett29 g
varav mättat14 g
Kolhydrater60 g
varav socker11 g
Kostfiber16 g
Protein34 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Halvera och finhacka rödlök. Finriv citronens yttersta skal och dela sedan citronen. Grovhacka mynta. Skölj kikärtor i en sil med kallt vatten tills vattnet klarnar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök tills den har mjuknat, 2-3 min. Lägg i bulgur och grönsaksbuljong.

3

Häll i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren i kastrullen. Rör i kikärtor och sätt på ett lock.

Sätt kastrullen åt sidan och låt stå tills redo att servera, ca 12-15 min.

4

Halvera körsbärstomater (de större i fyra bitar). Skala zucchinin i långa remsor med en grönsaksskalare tills du når den mjuka insidan. Grovhacka zucchinins mjuka insidan.

Blanda zucchinin med en skvätt olivolja, citronjuice, en nypa salt och peppar* i en bunke.

5

När bulgurn är klar kan du ta av locket och rör i mynta och körsbärstomater i kastrullen. Tillsätt en nypa av citronzest och smula i halva salladsosten.

Smaksätt med salt, peppar och en skvätt citronjuice efter smak.

6

Lägg upp bulgur- och kikärtsröran i era skålar och strö över resterande salladsost. Toppa med rucola och prydligt upplagda zucchiniremsorna. Avsluta med mandlar och en skvätt olivolja*.

Smaklig måltid!