Bulgur- och kikärtsröra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur- och kikärtsröra

Bulgur- och kikärtsröra

med salladsost och courgetteremsor

Null

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Körsbärstomater

1

Rödlök

1

Citron

1

Mynta

1

Kikärtor

100

Bulgur

Grönsaksbuljong

1

Zucchini

150

Grekisk salladsost

50

Rucola

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)188 kcal
Energi (kJ)786 kJ
Fett8.8 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater14.4 g
varav socker1.1 g
Protein9.19 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Halvera och finhacka rödlök. Finriv citronens yttersta skal och dela sedan citronen. Grovhacka mynta. Skölj kikärtor i en sil med kallt vatten tills vattnet klarnar. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök tills den har mjuknat, 2-3 min. Lägg i bulgur och grönsaksbuljong.

3

Häll i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren i kastrullen. Rör i kikärtor och sätt på ett lock. Sätt kastrullen åt sidan och låt stå tills redo att servera, ca 12-15 min.

4

Halvera körsbärstomater (de större i fyra bitar). Skala zucchinin i långa remsor med en grönsaksskalare tills du når den mjuka insidan. Grovhacka zucchinins mjuka insidan. Blanda zucchinin med en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en bunke.

5

När bulgurn är klar kan du ta av locket och rör i mynta och körsbärstomater i kastrullen. Tillsätt en nypa av citronzest och smula i halva salladsosten. Smaksätt med salt*, peppar* och en skvätt citronjuice efter smak. 

6

Lägg upp bulgur- och kikärtsröran i era skålar och strö över resterande salladsost. Toppa med rucola och prydligt upplagda zucchiniremsorna. Avsluta med mandlar och en skvätt olivolja*.