Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Körsbärstomater
1
Rödlök
1
Citron
1
Mynta
1
Kikärtor
100
Bulgur
Grönsaksbuljong
1
Zucchini
150
Grekisk salladsost
50
Rucola
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Halvera och finhacka rödlök. Finriv citronens yttersta skal och dela sedan citronen. Grovhacka mynta. Skölj kikärtor i en sil med kallt vatten tills vattnet klarnar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök tills den har mjuknat, 2-3 min. Lägg i bulgur och grönsaksbuljong.
Häll i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren i kastrullen. Rör i kikärtor och sätt på ett lock. Sätt kastrullen åt sidan och låt stå tills redo att servera, ca 12-15 min.
Halvera körsbärstomater (de större i fyra bitar). Skala zucchinin i långa remsor med en grönsaksskalare tills du når den mjuka insidan. Grovhacka zucchinins mjuka insidan. Blanda zucchinin med en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en bunke.
När bulgurn är klar kan du ta av locket och rör i mynta och körsbärstomater i kastrullen. Tillsätt en nypa av citronzest och smula i halva salladsosten. Smaksätt med salt*, peppar* och en skvätt citronjuice efter smak.
Lägg upp bulgur- och kikärtsröran i era skålar och strö över resterande salladsost. Toppa med rucola och prydligt upplagda zucchiniremsorna. Avsluta med mandlar och en skvätt olivolja*.