Gratinerad aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

med dukkah och parmesan

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

1

Paprika

1

Aubergine

2

Schalottenlök

4

Dukkah-njuta

1

Krossade tomater, basilika

20

Finriven ost

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Rucola

25

Ketchup

2

Harissa kryddmix

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)394 kcal
Energi (kJ)1647 kJ
Fett8.99 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater65.25 g
varav socker4.3 g
Protein10.63 g
Salt1.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera aubergine på längden, gröp ur och spara köttet (lämna 1/2 -1 cm kant). Lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olja* och krydda med salt* och peppar*. Sätt formen i ugnen och baka i 10 min.

2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Halvera och skala schalottenlök. Skär både schalottenlök och aubergineköttet i 1 cm stora bitar.

3

Fräs paprika, schalottenlök, dukkah, harissa kryddmix och aubergineköttet med en skvätt olja* i en stor stekpanna i 5 min.

4

Tillsätt krossade tomater och ketchup i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, 5-10 min. Krydda med socker*, salt* och peppar*.

5

Finriv parmesan. Ta ut auberginehalvorna ur ugnen och fyll dem med de stekta grönsakerna. Toppa grönsakerna med parmesan och gratinera i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 10 min. Värm tortillabröd i ugnen, 3-4 min. TIPS: Grönsakerna som blivit över kan också värmas upp i ugnsformen.

6

Blanda rucolasalladen tillsammans med en skvätt olivolja*, balsamvinäger, salt* och peppar* i en salladsskål. Servera auberginehalvorna med tortillabröd och frisk rucolasallad.