HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerad Aubergine
topBanner
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

med dukkah och parmesan

Allergener:sulfitersenapsesammjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

8 st

Gul paprika

25 g

Aubergine

Schalottenlök

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

Krossade tomater

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Rucola

Ketchup

Harissa

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1647.408 kJ
Energi (kcal)393.74 kcal
Fett8.985 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater65.254 g
varav socker4.3 g
Protein10.6285 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera aubergine på längden, gröp ur och spara köttet (lämna 1/2 -1 cm kant). Lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olja* och krydda med salt* och peppar*. Sätt formen i ugnen och baka i 10 min.

2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Halvera och skala schalottenlök. Skär både schalottenlök och aubergineköttet i 1 cm stora bitar.

3

Fräs paprika, schalottenlök, dukkah, harissa kryddmix och aubergineköttet med en skvätt olja* i en stor stekpanna i 5 min.

4

Tillsätt krossade tomater och ketchup i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, 5-10 min. Krydda med socker*, salt* och peppar*.

5

Finriv parmesan. Ta ut auberginehalvorna ur ugnen och fyll dem med de stekta grönsakerna. Toppa grönsakerna med parmesan och gratinera i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 10 min. Värm tortillabröd i ugnen, 3-4 min. TIPS: Grönsakerna som blivit över kan också värmas upp i ugnsformen.

6

Blanda rucolasalladen tillsammans med en skvätt olivolja*, balsamvinäger, salt* och peppar* i en salladsskål. Servera auberginehalvorna med tortillabröd och frisk rucolasallad.