HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

med dukkah och parmesan

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Omfamna höstens bistra vindar med en ugnsgratinerad skönhet som lyser upp höstmörkret. Laga vår dukkah-kryddade aubergine toppad med parmesan på 40 minuter och servera med krispiga tortillas och grönskimrande rucola.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkglutensulfiter
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Aubergine

1 st

Gul paprika

2 st

Schalottenlök

8 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 paket

Krossade tomater, basilika

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 paket

Små tortillabröd (8 pack)

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

1 påse

Rucola

25 g

Ketchup

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2301 kJ
Energi (kcal)550 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater85 g
varav socker23 g
Kostfiber10 g
Protein21 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Gröp ur aubergine
Gröp ur aubergine
1

Sätt ugnen på 200°C.

Halvera aubergine på längden, gröp ur och spara köttet (lämna 1/2 -1 cm kant). Lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olja och krydda med salt och peppar*.

Sätt formen i ugnen och baka i 10 min.

Tärna grönsaker
Tärna grönsaker
2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Halvera och skala schalottenlök. Skär både schalottenlök och aubergineköttet i 1 cm stora bitar.

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
3

Fräs paprika, schalottenlök, dukkah, harissa kryddmix och aubergineköttet med en skvätt olja* i en stor stekpanna i 5 min.

Låt sås sjuda
Låt sås sjuda
4

Tillsätt krossade tomater och ketchup i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, 5-10 min. Krydda med socker, salt och peppar*.

Gratinera aubergine
Gratinera aubergine
5

Finriv parmesan.

Ta ut auberginehalvorna ur ugnen och fyll dem med de stekta grönsakerna. Toppa grönsakerna med parmesan och gratinera i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 10 min.

TIPS: Grönsakerna som blivit över kan också värmas upp i ugnsformen.

Värm tortillabröd i ugnen, 3-4 min.

Servera
Servera
6

Blanda rucolasalladen tillsammans med en skvätt olivolja, balsamvinäger, salt och peppar* i en salladsskål.

Servera auberginehalvorna med tortillabröd och frisk rucolasallad.

Smaklig måltid!