15
Balsamvinäger
(Innehållersulfiter)8 st
Gul paprika
25 g
Aubergine
Schalottenlök
Dukkah-njuta
(Innehållersenap, sesam)Krossade tomater
Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Tortillabröd
(Innehållergluten)Rucola
Ketchup
Harissa
Sätt ugnen på 200°C. Halvera aubergine på längden, gröp ur och spara köttet (lämna 1/2 -1 cm kant). Lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olja* och krydda med salt* och peppar*. Sätt formen i ugnen och baka i 10 min.
Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Halvera och skala schalottenlök. Skär både schalottenlök och aubergineköttet i 1 cm stora bitar.
Fräs paprika, schalottenlök, dukkah, harissa kryddmix och aubergineköttet med en skvätt olja* i en stor stekpanna i 5 min.
Tillsätt krossade tomater och ketchup i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, 5-10 min. Krydda med socker*, salt* och peppar*.
Finriv parmesan. Ta ut auberginehalvorna ur ugnen och fyll dem med de stekta grönsakerna. Toppa grönsakerna med parmesan och gratinera i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 10 min. Värm tortillabröd i ugnen, 3-4 min. TIPS: Grönsakerna som blivit över kan också värmas upp i ugnsformen.
Blanda rucolasalladen tillsammans med en skvätt olivolja*, balsamvinäger, salt* och peppar* i en salladsskål. Servera auberginehalvorna med tortillabröd och frisk rucolasallad.