topBanner
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

med dukkah och parmesan

Omfamna höstens bistra vindar med en ugnsgratinerad skönhet som lyser upp höstmörkret. Laga vår dukkah-kryddade aubergine toppad med parmesan på 40 minuter och servera med krispiga tortillas och grönskimrande rucola.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Aubergine

1 st

Gul paprika

2 st

Schalottenlök

8 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 paket

Krossade tomater, basilika

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 paket

Minitortillas

(Innehållergluten)

1 påse

Rucola

25 g

Ketchup

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2301 kJ
Energi (kcal)550 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater85 g
varav socker23 g
Protein21 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Halvera aubergine på längden, gröp ur och spara köttet (lämna 1/2 -1 cm kant). Lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olja och krydda med salt och peppar*.

Sätt formen i ugnen och baka i 10 min.

2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Halvera och skala schalottenlök. Skär både schalottenlök och aubergineköttet i 1 cm stora bitar.

3

Fräs paprika, schalottenlök, dukkah, harissa kryddmix och aubergineköttet med en skvätt olja* i en stor stekpanna i 5 min.

4

Tillsätt krossade tomater och ketchup i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, 5-10 min. Krydda med socker, salt och peppar*.

5

Finriv parmesan.

Ta ut auberginehalvorna ur ugnen och fyll dem med de stekta grönsakerna. Toppa grönsakerna med parmesan och gratinera i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 10 min.

TIPS: Grönsakerna som blivit över kan också värmas upp i ugnsformen.

Värm tortillabröd i ugnen, 3-4 min.

6

Blanda rucolasalladen tillsammans med en skvätt olivolja, balsamvinäger, salt och peppar* i en salladsskål.

Servera auberginehalvorna med tortillabröd och frisk rucolasallad.

Smaklig måltid!