HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

med dukkah och parmesan

Omfamna höstens bistra vindar med en ugnsgratinerad skönhet som lyser upp höstmörkret. Laga vår dukkah-kryddade aubergine toppad med parmesan på 40 minuter och servera med krispiga tortillas och grönskimrande rucola.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Aubergine

1 st

Gul paprika

2 st

Schalottenlök

8 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 paket

Krossade tomater, basilika

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållersesam, gluten)

1 påse

Rucola

25 g

Ketchup

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2301 kJ
Energi (kcal)550 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater85 g
varav socker23 g
Kostfiber10 g
Protein21 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Halvera aubergine på längden, gröp ur och spara köttet (lämna 1/2 -1 cm kant). Lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olja och krydda med salt och peppar*.

Sätt formen i ugnen och baka i 10 min.

2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Halvera och skala schalottenlök. Skär både schalottenlök och aubergineköttet i 1 cm stora bitar.

3

Fräs paprika, schalottenlök, dukkah, harissa kryddmix och aubergineköttet med en skvätt olja* i en stor stekpanna i 5 min.

4

Tillsätt krossade tomater och ketchup i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, 5-10 min. Krydda med socker, salt och peppar*.

5

Finriv parmesan.

Ta ut auberginehalvorna ur ugnen och fyll dem med de stekta grönsakerna. Toppa grönsakerna med parmesan och gratinera i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 10 min.

TIPS: Grönsakerna som blivit över kan också värmas upp i ugnsformen.

Värm tortillabröd i ugnen, 3-4 min.

6

Blanda rucolasalladen tillsammans med en skvätt olivolja, balsamvinäger, salt och peppar* i en salladsskål.

Servera auberginehalvorna med tortillabröd och frisk rucolasallad.

Smaklig måltid!