HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakade Grönsaker
topBanner
Ugnsbakade grönsaker

Ugnsbakade grönsaker

i baguette med ostdressing

Always welcome on the table: Soul Food! It is easy to eat and connects so many flavors together that you will experience a real feast for the senses as soon as you bite into it heartily! Our vegetarian option brings you this summer on the table and spoil yourself with a spicy white cheese and tomato cream and yoghurt dip slightly, waiting with a good dose of garlic on you. Enojy your meal!

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Bladpersilja

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ketchup

Gemsallad

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Vitlöksklyfta

Tomat

Gurka

Zucchini

Rödlök

Röd paprika

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)64.329 kJ
Energi (kcal)15.375 kcal
Fett0.025 g
varav mättat0 g
Kolhydrater3.425 g
varav socker2.6 g
Protein0.175 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Halvera paprika och ta bort kärnhus. Tärna paprika och courgette i små bitar. Skala rödlök och skär den i 8 klyftor. Placera paprika, courgette och rödlök i en ugnsform. Smula halva salladsosten över grönsakerna. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i ca 20 min.

2

Pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda vitlök och persilja i en skål tillsammans med halva burken gräddfil tills jämn. Krydda med salt* och peppar*.  

3

Mosa resterande salladsost med en gaffel i en skål. Häll i ketchup. Blanda ordentligt med resten av gräddfilen. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Skär gurka och tomat i tunna skivor. Grovhacka romansallad.

5

Dela baguette först på mitten och sedan på längden. Lägg baguetten med skärytan vänd uppåt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper i ugnen när det är 7-8 minuter kvar på grönsakernas tillagningsstid. 

6

Bre ostdressingen och vitlökssåsen på baguettens skäryta. Lägg på gemsallad, gurka- och tomatskivor, och till sist de bakade grönsakerna.