Skip to main content
Ugnsbakade grönsaker

Ugnsbakade grönsaker

i baguette med ostdressing

4.2
(19)

Always welcome on the table: Soul Food! It is easy to eat and connects so many flavors together that you will experience a real feast for the senses as soon as you bite into it heartily! Our vegetarian option brings you this summer on the table and spoil yourself with a spicy white cheese and tomato cream and yoghurt dip slightly, waiting with a good dose of garlic on you. Enojy your meal!

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladpersilja

150

Grekisk salladsost

25

Ketchup

90

Sallad

1

Baguette

150

Gräddfil

1

Vitlöksklyfta

2

Tomat

½

Gurka

1

Zucchini

1

Lök

1

Röd paprika

Näringsvärden

Energi (kcal)15 kcal
Energi (kJ)64 kJ
Kolhydrater3.4 g
varav socker2.6 g
Protein0.2 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Halvera paprika och ta bort kärnhus. Tärna paprika och courgette i små bitar. Skala rödlök och skär den i 8 klyftor. Placera paprika, courgette och rödlök i en ugnsform. Smula halva salladsosten över grönsakerna. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i ca 20 min.

2

Pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda vitlök och persilja i en skål tillsammans med halva burken gräddfil tills jämn. Krydda med salt* och peppar*.  

3

Mosa resterande salladsost med en gaffel i en skål. Häll i ketchup. Blanda ordentligt med resten av gräddfilen. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Skär gurka och tomat i tunna skivor. Grovhacka romansallad.

5

Dela baguette först på mitten och sedan på längden. Lägg baguetten med skärytan vänd uppåt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper i ugnen när det är 7-8 minuter kvar på grönsakernas tillagningsstid. 

6

Bre ostdressingen och vitlökssåsen på baguettens skäryta. Lägg på gemsallad, gurka- och tomatskivor, och till sist de bakade grönsakerna.