topBanner
Ugnsbakade grönsaker

Ugnsbakade grönsaker

i baguette med ostdressing

Med två olika munvattnande dressingar förvandlas dagens stenugnsbakade baguette till ett smakinferno som går lika snabbt att tillaga som det är gott att äta. På insidan av det krispiga höljet döljer sig ugnsbakade grönsaker toppade med färsk romansallad och frisk bladpersilja som kommer att få dina smaklökar att smälta.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ klyfta

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

½ st

Gurka

220 g

Zucchini

1 st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

½ st

Gemsallad

1 paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

25 g

Ketchup

1 st

Röd spetspaprika

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3125 kJ
Energi (kcal)747 kcal
Fett31 g
varav mättat18 g
Kolhydrater84 g
varav socker23 g
Protein31 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Halvera paprika och ta bort kärnhus. Tärna paprika och courgette i små bitar. Skala rödlök och skär den i 8 klyftor.

Placera paprika, courgette och rödlök i en ugnsform. Smula halva salladsosten över grönsakerna. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka i ugnen i ca 20 min.

2

Pressa vitlök. Finhacka persilja.

Blanda vitlök och persilja i en skål tillsammans med halva burken gräddfil tills jämn. Krydda med salt och peppar.

3

Mosa resterande salladsost med en gaffel i en skål. Häll i ketchup. Blanda ordentligt med resten av gräddfilen. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Skär gurka och tomat i tunna skivor. Grovhacka gemsallad.

5

Dela baguette först på mitten och sedan på längden. Lägg baguetten med skärytan vänd uppåt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper i ugnen när det är 7-8 minuter kvar på grönsakernas tillagningsstid.

6

Bre ostdressingen och vitlökssåsen på baguettens skäryta. Lägg på gemsallad, gurka- och tomatskivor, och till sist de bakade grönsakerna.

Smaklig måltid!