Japanska blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och asiatisk majonnäs

Inspirerade av de Olympiska sommarspelen utvecklade vi detta fantastiska recept på japanska tacos. Vi steker blandfärs med vitlök, ingefära och sesamfrön, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

250

Blandfärs

1

Röd chili

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Ekologisk lime

1

Rödlök

1

Ingefära

10

Sesamfrön

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1090 kcal
Energi (kJ)4562 kJ
Fett67.16 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater80.72 g
varav socker15.9 g
Protein35.84 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Skiva rödlök tunt. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor. Skiva chili tunt. Riv morot (oskalad).

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs och rödlök under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad & dressing
3

Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, en nypa limezest, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Krydda färs
4

Tillsätt vitlök, ingefära och sesamfrön till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar*.

Värm tortillas
5

Packa in tortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min, eller tills genomvarma.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med sallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.