Skip to main content
Krispiga kycklingtacos med kålsallad

Krispiga kycklingtacos med kålsallad

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Tacofredag, tacolördag eller bara mitt i veckan-tacos – det bestämmer du själv! Vi ställer fram tortillabröd, sprödstekt panerad kyckling, syltad lök, cajunyoghurt, tomat och kålsallad med äpple, och så får alla bygga sin egen middag.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Tomat

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Lök

1 st

Äpple

150 g

Förskuren spetskål

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till slaw

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3644 kJ
Energi (kcal)871 kcal
Fett28.1 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater100.8 g
varav socker19.4 g
Kostfiber9.7 g
Protein48.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium151.8 mg
Calcium40.7 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn. 

Halvera rödlök och skär den i tunna skivor. 

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål. 

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Grovhacka tomat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda äpple, morot, kål och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Panera kyckling
2

Krydda kyckling med salt. 

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik. 

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda cajunyoghurt
4

Under tiden, blanda yoghurt och Ay Cajun-ba i en liten skål.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Ställ fram alla komponenter på bordet och bestäm själv hur du vill komponera ihop dina tacos!

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova