
Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Tacofredag, tacolördag eller bara mitt i veckan-tacos – det bestämmer du själv! Vi ställer fram tortillabröd, sprödstekt panerad kyckling, syltad lök, cajunyoghurt, tomat och kålsallad med äpple, och så får alla bygga sin egen middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Tomat
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Lök
1 st
Äpple
150 g
Förskuren spetskål
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
¼ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till slaw
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Grovhacka tomat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda äpple, morot, kål och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, blanda yoghurt och Ay Cajun-ba i en liten skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Ställ fram alla komponenter på bordet och bestäm själv hur du vill komponera ihop dina tacos!