topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

med blomkålsris

Köttbullar i tomatsås är en klassiker, här får ni en läcker variant med blomkål som tillbehör istället för spagetti. Tomatsåsen är fylld med nyttiga och goda grönsaker, zucchini, vitlök och rödlök. Krossade tomater med kryddor ger extra smak åt den fylliga tomatsåsen. Blomkål med krispiga pumpakärnor bliver fort en ny favorit för hela familjen.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

250

Nötfärs

275

Blomkål

1

Pumpakärnor

2

Vitlöksklyfta

½

Rödlök

½

Zucchini

1

Krossade tomater, vitlök & lök

20

Finriven ost

1

Basilika

4

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

Smör

2

Vetemjöl

1

Ägg

½

Vatten

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)470 kcal
Energi (kJ)1968 kJ
Fett21.77 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater29.31 g
varav socker23.7 g
Protein36.67 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Koka en kastrull med vatten*. Finhacka blomkål (inklusive stjälken). Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt pumpakärnor och en nypa salt*, och rosta dem i 3-4 min, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. För över dem till en stor salladsskål.

Blanda färs
2

Blanda nötfärs, Panamat, ägg*, mjöl*, en nypa salt* och peppar*. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen. Det blir ca 5 per person.

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullar i 8-10 min. För över dem på en tallrik. Under tiden, finhacka (eller pressa) vitlök. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered blomkålsris
4

Medan köttbullarna steker, placera blomkålen i en sil i en skål, och häll över det kokande vattnet*. Låt dem ligga i 2 min. Häll av vattnet och blanda blomkålen med pumpakärnor, en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.

Koka tomatsås
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpanna på medelvärme när köttbullarna stekts. Tillsätt vitlök, rödlök och zucchini, och stek i 3-4 min. Tillsätt krossade tomaterna, Vitlöksflörter, vatten* (se ingredienslistan), en nypa socker* och en generös klick smör*. Sjud i 4-5 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar och rör om tills uppvärmt.

Servera
6

Lägg upp blomkålsris och köttbullar i tomatsås på tallrikarna. Strö över riven ost och basilikablad.