topBanner
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

med blomkålsris

Köttbullar i tomatsås är en klassiker, här får ni en läcker variant med blomkål som tillbehör istället för spagetti. Tomatsåsen är fylld med nyttiga och goda grönsaker, zucchini, vitlök och rödlök. Krossade tomater med kryddor ger extra smak åt den fylliga tomatsåsen. Blomkål med krispiga pumpakärnor bliver fort en ny favorit för hela familjen.

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:äggmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Blomkål

20 g

Pumpafrön

250 g

Nötfärs

4 g

Panamat

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

½ st

Zucchini

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

20 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

1 påse

Basilika

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

2 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

½ dl

Vatten*

Socker*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2289 kJ
Energi (kcal)547 kcal
Fett25 g
varav mättat10 g
Kolhydrater32 g
varav socker26 g
Protein43 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka en kastrull med vatten*.

Finhacka blomkål (inklusive stjälken).

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt pumpakärnor och en nypa salt*, och rosta dem i 3-4 min, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. För över dem till en stor salladsskål.

2

Blanda nötfärs, Panamat, ägg*, mjöl*, en nypa salt* och peppar*.

Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen. Det blir ca 5 per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullar i 8-10 min. För över dem på en tallrik.

Under tiden, finhacka (eller pressa) vitlök.

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers].

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Medan köttbullarna steker, placera blomkålen i en sil i en skål, och häll över det kokande vattnet*. Låt dem ligga i 2 min.

Häll av vattnet och blanda blomkålen med pumpakärnor, en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpanna på medelvärme när köttbullarna stekts.

Tillsätt vitlök, rödlök och zucchini, och stek i 3-4 min. Tillsätt krossade tomaterna, Vitlöksflörter, vatten* (se ingredienslistan), en nypa socker* och en generös klick smör*.

Sjud i 4-5 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar och rör om tills uppvärmt.

6

Lägg upp blomkålsris och köttbullar i tomatsås på tallrikarna. Strö över riven ost och basilikablad.