Skip to main content
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med basmatiris och stekta grönsaker

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även paprika och wokmix och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt ris och färsk salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Fläskkotlett hel

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Wokmix

1 st

Salladslök

20 g

Sriracha

1 st

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2689 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett14.4 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker19 g
Protein40.8 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!   

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Panera kött
3

Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Lägg över kött i en skål och blanda dem med mjöl, salt och en nypa peppar.

Stek kött och grönsaker
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, Ginger Ninja, vitlök, wokmix och paprika i 3-4 min, eller tills grönsakerna har mjuknat och köttet är genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Under tiden, blanda sriracha, sojasås och honung i en liten skål.

Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills den har tjocknat.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med fläskwok och salladslök.