Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även paprika och wokmix och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt ris och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
300 g
Fläskkotlett hel
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
200 g
Wokmix
1 st
Salladslök
20 g
Sriracha
1 st
Paprika, grön
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Lägg över kött i en skål och blanda dem med mjöl, salt och en nypa peppar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, Ginger Ninja, vitlök, wokmix och paprika i 3-4 min, eller tills grönsakerna har mjuknat och köttet är genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda sriracha, sojasås och honung i en liten skål.
Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills den har tjocknat.
Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med fläskwok och salladslök.