topBanner
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med frisk sallad och klyftpotatis

Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.

Taggar:VegetariskPlåtmat
Allergener:mjölkäggsenapglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Salladsmix

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Panamat

500 g

Potatis

550 g

Blomkål

100 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3188 kJ
Energi (kcal)762 kcal
Fett41 g
varav mättat6 g
Kolhydrater77 g
varav socker22 g
Protein17 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

2

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.

3

Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

4

Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.

5

När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

6

Fördela klyftpotatis, blomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla BBQ-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil.