topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med frisk sallad och klyftpotatis

Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.

Taggar:
Vegetarisk
Plåtmat
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Salladsmix

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4

Panamat

500

Potatis

550

Blomkål

100

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Tomat

1

Gurka

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)762 kcal
Energi (kJ)3188 kJ
Fett41.46 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater76.69 g
varav socker21.8 g
Protein17.33 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

Panera blomkål
2

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.

Rosta blomkål
3

Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

Hacka grönsaker
4

Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.

Förbered sallad
5

När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. 

Servera
6

Fördela klyftpotatis, blomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla BBQ-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil.