Skip to main content
Cajunpanerad halloumi
Cajunpanerad halloumi

Cajunpanerad halloumi

med brynt majs- och avokadosallad

Finns det någon i familjen som tackar nej till gyllenpanerad halloumi och krispig klyftpotatis? Vi skulle inte tro det! Vi smaksätter pankopaneringen med vår egen kryddbandning Ay Cajun-ba och medan potatisen och osten ugnssteks blandar vi en sallad med brynt majs, tomat, avokado och spenat. Vi serverar kvällens middag med en klick srirachamajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Avokado

1 st

Tomat

30 g

Spenat

500 g

Potatis

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

5 g

Tex-Mex

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

½ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till panering

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4729 kJ
Energi (kcal)1130 kcal
Fett73.1 g
varav mättat24.5 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker13.9 g
Protein35.6 g
Salt7.6 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Bryn majs
2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills den är lätt brynt. Ställ åt sidan för att svalna.

Panera halloumi
3

Skär varje halloumi i 6 bitar (3 per person).

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba, salt, en generös nypa peppar och olivolja i en tredje djup tallrik.

Panera halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

TIPS: Pressa panko på halloumi för att den ska fastna.

Ugnsstek halloumi
4

Placera halloumi på plåten med bakplåtspapper när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, halloumi och sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs och pressa över citrusfrukt.