
Spansk chorizobowl
med pärlcouscous och grekisk salladsost
Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och frisk yogurt, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
275 g
Blomkål
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Panamat
200 g
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1 tsk
Socker (steg 4)
4 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär blomkål och oskalad morot i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stör över Panamat, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills precis mjuka.
Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.
Medan pärlcouscous sjuder, skär chorizo i grova bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min.
OBS: Chorizon är stark!
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, och hälften av salladsosten [1/2 st, 2P] i en stor salladsskål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar.
Toppa med resterande salladsost och ringla över yoghurt.