
Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och frisk yogurt, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275 g
Blomkål
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Panamat
200 g
Chorizo
(Innehåller: Mjölk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 tsk
Socker (steg 4)
4 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär blomkål och oskalad morot i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stör över Panamat, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills precis mjuka.

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

Medan pärlcouscous sjuder, skär chorizo i grova bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min.
OBS: Chorizon är stark!

Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

Skölj och grovhacka spenat.
Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, och hälften av salladsosten [1/2 st, 2P] i en stor salladsskål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar.
Toppa med resterande salladsost och ringla över yoghurt.