HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Och Tomatsås
topBanner
Penne och tomatsås

Penne och tomatsås

med salladsost och rucola

Null

Allergener:mjölkglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1

Krossade tomater

20 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

⅔ msk

Zucchini

Oregano

Morot

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Rucola

Solrosfrön

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)447.8018 kJ
Energi (kcal)107.0272 kcal
Fett10.2003 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater1.4 g
varav socker0.5 g
Protein2.135 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* och en nypa salt*. Ansa courgette och morot. Skär dem i 1x1 cm stora bitar. Plocka rosmarinblad från stjälken och finhacka dessa. 

2

Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på låg till medelvärme tills de blir gyllenbruna och sätt åt sidan, ca 2-3 min. Använd samma stekpanna för att värma upp en skvätt olja* på medelvärme. Tillsätt courgette och morot, stek i 3-4 min. Lägg till rosmarin och oregano och rör om ordentligt.


3

Rör i hackade tomater. Koka upp såsen och sänk sedan till en värme där såsen kan sjuda i 10 min. Tillsätt pennen när vattnet kokar i kastrullen. Koka i 10 min. Töm vattnet med hjälp av ett durkslag och häll tillbaka pennen i kastrullen med en skvätt olja* så den inte blir klibbig. 

4

Blanda rucola, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Sätt skålen åt sidan.

5

Häll i pastan i stekpannan när såsen har fått sjuda. Smula över halva salladsosten. Blanda ordentligt. 

Ta bort stekpannan från värme. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Servera pastan i djupa tallrikar med ruccolasalladen på sidan. Smula sedan över resten av salladsosten.