topBanner
Penne och grekisk tomatsås

Penne och grekisk tomatsås

med salladsost och rucola

Smaka en sydländsk blandning av italiensk Penne och grekisk salladsost som är lika enkel att tillaga som den är god att äta. De rostade solrosfröna skapar medelhavsklimat i ditt kök när dess knapriga konsistens möter mjuk morot och courgette. Spetsa med rosmarin och oregano.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Zucchini

1 st

Morot

1 st

Rosmarin

20 g

Solrosfrön

2 g

Oregano

1 burk

Krossade tomater

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 påse

Rucola

12 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

150 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 l

Vatten*

2 tsk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3665 kJ
Energi (kcal)876 kcal
Fett32 g
varav mättat15 g
Kolhydrater108 g
varav socker17 g
Protein35 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten och en nypa salt. Ansa courgette och morot. Skär dem i 1x1 cm stora bitar. Plocka rosmarinblad från stjälken och finhacka dessa.

2

Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på låg till medelvärme tills de blir gyllenbruna och sätt åt sidan, ca 2-3 min. Använd samma stekpanna för att värma upp en skvätt olja* på medelvärme. Tillsätt courgette och morot, stek i 3-4 min. Lägg till rosmarin och oregano och rör om ordentligt.

3

Rör i hackade tomater. Koka upp såsen och sänk sedan till en värme där såsen kan sjuda i 10 min. Tillsätt pennen när vattnet kokar i kastrullen. Koka i 10 min. Töm vattnet med hjälp av ett durkslag och häll tillbaka pennen i kastrullen med en skvätt olja* så den inte blir klibbig.

4

Blanda rucola, balsamvinäger, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en salladsskål. Sätt skålen åt sidan.

5

Häll i pastan i stekpannan när såsen har fått sjuda. Smula över halva salladsosten. Blanda ordentligt. Ta bort stekpannan från värme. Krydda med salt och peppar efter smak.

6

Servera pastan i djupa tallrikar med ruccolasalladen vid sidan. Smula sedan över resten av salladsosten.