Skip to main content
Penne och tomatsås

Penne och tomatsås

med salladsost och rucola

3.7
(24)

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

150

Grekisk salladsost

1

Zucchini

Oregano

1

Morot

250

Penne

1

Torkad oregano

12

Balsamvinäger

50

Rucola

20

Solroskärnor

1

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kcal)107 kcal
Energi (kJ)448 kJ
Fett10.2 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater1.4 g
varav socker0.5 g
Protein2.1 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med vatten* och en nypa salt*. Ansa courgette och morot. Skär dem i 1x1 cm stora bitar. Plocka rosmarinblad från stjälken och finhacka dessa. 

2

Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på låg till medelvärme tills de blir gyllenbruna och sätt åt sidan, ca 2-3 min. Använd samma stekpanna för att värma upp en skvätt olja* på medelvärme. Tillsätt courgette och morot, stek i 3-4 min. Lägg till rosmarin och oregano och rör om ordentligt.


3

Rör i hackade tomater. Koka upp såsen och sänk sedan till en värme där såsen kan sjuda i 10 min. Tillsätt pennen när vattnet kokar i kastrullen. Koka i 10 min. Töm vattnet med hjälp av ett durkslag och häll tillbaka pennen i kastrullen med en skvätt olja* så den inte blir klibbig. 

4

Blanda rucola, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Sätt skålen åt sidan.

5

Häll i pastan i stekpannan när såsen har fått sjuda. Smula över halva salladsosten. Blanda ordentligt. 

Ta bort stekpannan från värme. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Servera pastan i djupa tallrikar med ruccolasalladen på sidan. Smula sedan över resten av salladsosten.