Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Krossade tomater
150
Grekisk salladsost
1
Zucchini
Oregano
1
Morot
250
Penne
1
Torkad oregano
12
Balsamvinäger
50
Rucola
20
Solroskärnor
1
Rosmarin
⅔
Olivolja
Koka upp en stor kastrull med vatten* och en nypa salt*. Ansa courgette och morot. Skär dem i 1x1 cm stora bitar. Plocka rosmarinblad från stjälken och finhacka dessa.
Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på låg till medelvärme tills de blir gyllenbruna och sätt åt sidan, ca 2-3 min. Använd samma stekpanna för att värma upp en skvätt olja* på medelvärme. Tillsätt courgette och morot, stek i 3-4 min. Lägg till rosmarin och oregano och rör om ordentligt.
Rör i hackade tomater. Koka upp såsen och sänk sedan till en värme där såsen kan sjuda i 10 min. Tillsätt pennen när vattnet kokar i kastrullen. Koka i 10 min. Töm vattnet med hjälp av ett durkslag och häll tillbaka pennen i kastrullen med en skvätt olja* så den inte blir klibbig.
Blanda rucola, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Sätt skålen åt sidan.
Häll i pastan i stekpannan när såsen har fått sjuda. Smula över halva salladsosten. Blanda ordentligt.
Ta bort stekpannan från värme. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Servera pastan i djupa tallrikar med ruccolasalladen på sidan. Smula sedan över resten av salladsosten.