
Kyckling och potatis brukar gillas av hela familjen, och vi kan nästan garantera att det här receptet inte är något undantag. Kvällens middag består av ugnsstekt kycklingfilé med smält ost som vi serverar med sesamtoppad potatis, rostad broccoli, sallad och en klick krämig aioli!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Broccoli
300 g
Kycklingbröstfilé
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Rucola
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
500 g
Potatis
125 g
Körsbärstomater
½ st
Paprika
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Grovhacka paprika.
Halvera körsbärstomater.
Blanda kyckling, en skvätt olivolja, Jorden Runt och salt i en medelstor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Placera kyckling och broccoli på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.
Ringla en skvätt olivolja över broccolin och krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i 17–19 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Toppa kyckling med riven ost när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid. Rosta resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.
Blanda rucola, paprika, tomat, balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp broccoli, potatis, kyckling och sallad på tallrikar.
Toppa potatis med sesamfrön.
Servera med en klick aioli.