
En god middag behöver inte ta en evighet! Släng ihop en fräsch nudelsallad med mynta- och ingefärsdressing, toppad med teriyakiglacerat fläskkött och sriracha. Spännande smaker med lite sting – klart på bara en kvart!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Skivad fläskkotlett
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Gurka
1 st
Sallad
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
5 g
Ingefärspasta
1 st
Citrusfrukt
1 st
Mynta
8 ml
Sriracha
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött till stekpannan och krydda med salt.
Stek köttet i 1-2 minuter på varje sida eller tills det är gyllenbrunt och genomstekt.
Skiva sedan köttet tunt och vänd ner det med teryakisås i en mellanstor skål.
TIPS: Köttet är tillagat när det inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Vattnet i kastrullen ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär av roten från salladen och grovhacka sedan.
Skär gurka i tunna stavar.
Plocka och riv myntan grovt.
Halvera citrusfrukt.

Koka nudlar i 1 minut, eller tills genomkokta.
Skölj under kallt vatten.
I en stor skål, blanda ihop sesamolja, ingefära, mynta, en skvätt citronjuice, olivlja, salt och peppar.
Vänd ner nudar i dressingen. Tillsätt sedan salladsblandning, sallad och gurka och vänd om.

Lägg upp nudelsalladen i skålar. Toppa med teriyakikött och sriracha.
TIPS: Sriracha är starkt - undvik eller minska mängd om du är känslig för stark mat.