Skip to main content
Teriyakiglaserad fläskkotlett

Teriyakiglaserad fläskkotlett

med färska nudlar och myntasallad

En god middag behöver inte ta en evighet! Släng ihop en fräsch nudelsallad med mynta- och ingefärsdressing, toppad med teriyakiglacerat fläskkött och sriracha. Spännande smaker med lite sting – klart på bara en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Mjölkfri
Proteinrik
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Gurka

1 st

Sallad

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Vete, Gluten)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

5 g

Ingefärspasta

1 st

Citrusfrukt

1 st

Mynta

8 ml

Sriracha

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2895 kJ
Energi (kcal)692 kcal
Fett23.1 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker17.3 g
Kostfiber10.4 g
Protein41.9 g
Salt4.8 g
Potassium178.5 mg
Calcium27.4 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Tillaga fläskkotlett
1

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött till stekpannan och krydda med salt. 

Stek köttet i 1-2 minuter på varje sida eller tills det är gyllenbrunt och genomstekt.

Skiva sedan köttet tunt och vänd ner det med teryakisås i en mellanstor skål.

TIPS: Köttet är tillagat när det inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Vattnet i kastrullen ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär av roten från salladen och grovhacka sedan. 

Skär gurka i tunna stavar.

Plocka och riv myntan grovt.

Halvera citrusfrukt.

Skapa sallad
3

Koka nudlar i 1 minut, eller tills genomkokta.

Skölj under kallt vatten.

I en stor skål, blanda ihop sesamolja, ingefära, mynta, en skvätt citronjuice, olivlja, salt och peppar.

Vänd ner nudar i dressingen. Tillsätt sedan salladsblandning, sallad och gurka och vänd om.

Servera
4

Lägg upp nudelsalladen i skålar. Toppa med teriyakikött och sriracha.

TIPS: Sriracha är starkt - undvik eller minska mängd om du är känslig för stark mat. 

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image