Skip to main content
Kycklingratatoulli

Kycklingratatoulli

med ostgratinerad baguette

Ratatouille är en fransk klassiker med squash, tomat och aubergine. Bjud på en rustik variant med kyckling och ostgratinerat bröd – perfekt som comfort food när kvällarna börjar bli kyligare.

Taggar:
Snabb
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

390 g

Krossade tomater, basilika

1 st

Zucchini

½ st

Aubergine

½ st

Lök

4 g

Vitlöksflörter

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Buljong

½ g

Chiliflakes

1 st

Kruspersilja

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

20 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till gryta

½ dl

Vatten till gryta

½ tsk

Socker till gryta

1 msk

Smör till bröd

Näringsvärden

Energi (kJ)2362 kJ
Energi (kcal)564 kcal
Fett17.7 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater53 g
varav socker19.6 g
Kostfiber8.8 g
Protein45.4 g
Kolesterol8.3 mg
Salt4.9 g
Potassium151.3 mg
Calcium125.9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Stek kyckling
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kyckling och krydda sedan med salt.

Stek kycklingen 1-2 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun. 

Lägg till sidan på en talrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka zucchini och aubergine i bitar.

Halvera lök, grovhacka sedan.

Tillaga ratatoulli
3

Värm upp samma stekpanna (utan att torka av den) till medelhög värme.

Stek grönsaker i 3-4 minuter eller tills mjuka och gyllenbruna.

Sänk värmen till medel, addera sedan kyckling, hackade tomater, vitlök och örter, medelhavets pärla, buljong, vatten, socker, salt och peppar. Sjud i 10-12 minuter eller tills kycklingen är färdiglagad.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gratinera bröd
4

Under tiden, halvera baguette.

Bred på smör på vardera sida och strö över ost.

Placera på en plåt med bakplåtspapper, och gratinera i ugnen 7-8 minuter eller till osten är smält och gyllenbrun. 

Förbered garnering
5

Grovhacka persilja.

Servera
6

Dela upp ratatoulli i skålar, toppa sedan med persilja och chiliflakes.

Servera med ostgratinerad baguette på sidan.

TIPS: Gillar du inte stark mat? Minska mängden av chiliflakes, eller skippa helt.