
Ratatouille är en fransk klassiker med squash, tomat och aubergine. Bjud på en rustik variant med kyckling och ostgratinerat bröd – perfekt som comfort food när kvällarna börjar bli kyligare.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklinginnerfilé
390 g
Krossade tomater, basilika
1 st
Zucchini
½ st
Aubergine
½ st
Lök
4 g
Vitlöksflörter
2 g
Medelhavets Pärla
4 g
Buljong
½ g
Chiliflakes
1 st
Kruspersilja
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
20 g
Parmigiano Reggiano
(Innehåller: Mjölk)
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till gryta
½ dl
Vatten till gryta
½ tsk
Socker till gryta
1 msk
Smör till bröd

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kyckling och krydda sedan med salt.
Stek kycklingen 1-2 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun.
Lägg till sidan på en talrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Under tiden, grovhacka zucchini och aubergine i bitar.
Halvera lök, grovhacka sedan.

Värm upp samma stekpanna (utan att torka av den) till medelhög värme.
Stek grönsaker i 3-4 minuter eller tills mjuka och gyllenbruna.
Sänk värmen till medel, addera sedan kyckling, hackade tomater, vitlök och örter, medelhavets pärla, buljong, vatten, socker, salt och peppar. Sjud i 10-12 minuter eller tills kycklingen är färdiglagad.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, halvera baguette.
Bred på smör på vardera sida och strö över ost.
Placera på en plåt med bakplåtspapper, och gratinera i ugnen 7-8 minuter eller till osten är smält och gyllenbrun.

Grovhacka persilja.

Dela upp ratatoulli i skålar, toppa sedan med persilja och chiliflakes.
Servera med ostgratinerad baguette på sidan.
TIPS: Gillar du inte stark mat? Minska mängden av chiliflakes, eller skippa helt.